eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Interest rate financial and mortgage rates concept. Hand putting wood cube block increasing on top with icon percentage symbol upward direction
Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

Pár napja még elképzelhetetlen mélységekbe szédült a forint

A napközbeni mélyrepülés délutánra sem állt le.

Nagyot gyengült kedden a forint, új történelmi árfolyammélypontot ért el a főbb devizákkal szemben.

A forintot este hét órakor a reggel hét órai árfolyamához képest 1,3 százalékkal jegyezték gyengébben az euróval szemben, 3,2 százalékkal a dollárral szemben, és 2,3 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az eurót reggel hét órakor 402,10 forinton, este hét órakor pedig 407,43 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 385,30 forintról 397,77 forintra, a svájci franké pedig 401,06 forintról 410,20 forintra ment fel.

A forint napközben új árfolyammélypontot állított be mindhárom devizával szemben, az euró legmagasabb jegyzése 409,84 forint, a dolláré 399,42 forint, a svájci franké pedig 412,71 forint.

A forint kedd esti jegyzése az év eleji kezdéshez képest 10,5 százalékkal gyengébb az euróval, 22,6 százalékkal gyengébb a dollárral, és 15,4 százalékkal gyengébb a svájci frankkal szemben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×