eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
modern aircraft of an airfield
Nyitókép: frankpeters/Getty Images

Drágábbak lesznek a repülőjegyek

A járvány két éve után fellendülhet a légi közlekedés, ám a társaságok ennek alaposan megkérik az árát.

A légitársaságok világszövetsége, az IATA szerint a válság előtti szintre való visszatérés gyorsabb lesz, mint amire előzetesen számítottak - írta a Magyar Nemzet.

Willie Walsh, az IATA vezetője azt mondta, az iparág már jövőre elérheti a 2019-es szintet, de ez áremelkedéssel jár együtt, aminek a repülőgép-üzemanyag drágulása a fő oka.

A kerozin két és félszer annyiba kerül, mint egy éve, ez pedig akár hatvan százalékkal is megdobhatja a légitársaságok költségeit

– mondta Marie Owens Thomsen, az IATA vezető közgazdásza. A jegyek már 10 százalékkal drágultak, és további várható a nyáron, részben az ukrajnai háború miatt is. Az érdeklődés és a fellendülés így is jelentős, és a nyáron is erre számítanak az iparágban.

A Lufthansa számításai szerint idén eléri 2019-es kapacitásának 95 százaléká, leányvállalata, az Eurowings pedig még a válság előttinél is több járatot tervez. Az Air France-KLM is erős keresletről számolt be,. Ben Smith vezérigazgató azt reméli, már ebben a negyedévben nullszaldón lesznek, nyáron pedig a válság előtti kapacitás kilencven százalékát kínálnák.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×