eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Új szabályok a boltokban: egy bevásárlókocsi, egy vevő

Újranyitott az üzletek többsége szerdán, de eltérő módon próbálják korlátozni a vevők számát.

Az új szabályok szerint tíz négyzetméterenként egy vevő tartózkodhat a kereskedelmi üzletekben szerda óta, de a kereskedők részéről oly sokféle megoldás van a négyzetméterszabályra, hogy a vásárlóknak időre lesz szükségük, míg megszokják a vadonatúj körülményeket – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

A nagyobb ruhaüzletláncok – amelyek a szezonális leértékelések időszakában online bonyolítottak jelentős forgalmat – szerdán újra szélesre tárták az üzletek kapuit, akárcsak a bútoráruházak, sportszerkereskedők, játékboltok, könyvüzletek és más, eddig bezárt egységek. A jellemzően nagy alapterületű boltokban könnyebb megvalósítani a másfél, de több helyütt inkább kétméteresre kijelölt védőtávolságok szerinti beléptetést.

A műszaki láncok ugyancsak felkészülten fogadták a változást, noha a webkereskedelemben a nagyobb, ismert cégek eddig is zökkenőmentesen kivehették a részüket a fogyasztásból. A Media Marktnál például országszerte újranyitott mind a 32, fertőtlenített áruház, feltöltve áruval. A boltokban maximalizálták az egy időben bent tartózkodó látogatók számát, a zökkenőmentes beléptetést egy applikáció is segíti.

Az élelmiszerüzletek egy részében az elérhető bevásárlókocsik számával szabályozzák a létszámot, és van, ahol külön internetes alkalmazást vagy beléptetőkaput vezettek be, amely számolja a belépők számát és jelez, ha közeleg a „telt ház” állapota. Ekkor a biztonsági őr megállíthatja a várakozók sorát addig, amíg újra visszaáll a megfelelő létszámra a rendszer – mondta Bubenkó Csaba.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke kiemelte: azt is érdemes figyelembe venni, hogy nemcsak a kosarak, kocsik számát korlátozzák a boltok, hanem az is szabály, hogy bevásárlóeszközönként csak egy személy mehet be az üzletbe. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb bevásárlókocsik mellett sem tartózkodhat egyszerre családonként több ember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×