eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Sok a bizonytalanság az egyik balatoni strandon

Csopak lakóitól várja a gordiuszi csomó átvágásához a javaslatokat a polgármester, amit a járványvédelmi távolságok betartása miatt várhatóan veszteséges strandüzemeltetés dilemmái okoznak.

Olyan helyzet állt elő Csopakon, ahol egyszerűen nem létezik jó döntés – mondta közösségi médiás videóüzenetében Ambrus Tibor. A település polgármesterének megszólalását a hirbalaton.hu vette észre. A portál szerint a gondot az okozza, hogy bár vidéken újranyithatnak már a strandok, a helyi, kis alapterületű strandon a korábbi több ezer helyett a járványvédelmi előírások szerinti 16-20 négyzetméteres távolsággal számolva legfeljebb 1000-1200 embert engedhetnének be.

Ez pedig a polgármester szerint

jelentős jegyáremelés nélkül szinte biztosan veszteségessé tenné az üzemeltetést, és komoly gondot okozna a település bevételeinek kiesése miatt is.

További dilemmákat okoz, hogyan kezeljék a bérleteseket. A strandra nagyjából mintegy 1300 helyi illetve 1800-2000 körüli nyaralótulajdonos szokott bérletet venni, de a jelen körülmények között még az ő bejutásuk is kérdéses lehet.

"Vajon hogyan biztosítható, hogy a bérlettel rendelkezők be is tudnak majd jutni a strandra? Mi lesz, ha reggel 8 vagy 9 órakor megtelik a strand a beengedhető maximális létszámmal? És akkor még nem is beszéltünk a kabint bérlőkről. És ha egy ember elmegy a strandról, akkor egy háromtagú családból csak 1 főt engedjünk be? Hogyan lehet kiadni a csopaki szállásokat, ha nem biztos, hogy használni tudják a strandot? Mit kezdjünk azokkal, akik gyerekekkel, matracokkal, napernyőkkel felpakolva megérkeznek a csopaki strandra és az orruk előtt le kell azt zárni? Mi vár azokra a munkatársainkra, akiknek ezt a helyzetet kezelniük kell? – sorolja a felmerült kérdéseket a videóban a polgármester.

Ambrus Tibor videóüzenetének zárásaként elmondta: ebben a helyzetben a csopakiakhoz fordul, és várja a javaslataikat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×