eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Telenor logója a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székházában lévő üzletben 2012. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Koronavírus – a Telenornál nem bízták a véletlenre

A járványügyi helyzetben számos megelőző intézkedést vezetett be már március közepétől a Telenor Magyarország, hogy védje a munkavállalóit és az ügyfeleket. Aki teheti otthonról dolgozik, a Telenor üzleteiben pedig fokozott védelem mellett, mindenki maszkban fogadja az ügyfeleket, akiktől szintén elvárják a maszk viselését. Ha szükséges, lelki segítséget is adnak a dolgozóknak – mondta az InfoRádiónak a Telenor Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

A Telenor Magyarország március eleje óta arra kérte valamennyi munkatársát, hogy amennyiben ez lehetséges, ne utazzanak külföldre, ellenkező esetben jelentsék le ezt. A társaság azt kis kikötötte dolgozóinak, amennyiben Magyarországnál fertőzöttebb országban jártak, két hétre maradjanak otthoni karanténban – ismertette a társaság HR vezérigazgató-helyettese.

Endrei-Kiss Judit hangsúlyozta továbbá, a cégnél nem volt fertőzés, illetve annak gyanúja sem, amikor március 13-án úgy döntöttek, bezárják a törökbálinti irodaházukat. Egyszerűen úgy vélték,

így biztosított munkatársaik és családtagjaik egészségének a garantálása, valamint a biztonságos munkavégzés és a munkahelyek védelme, amit kiemelt prioritásnak tekint a vállalat,

hogy kollégáik egzisztenciálisan is rendben vészeljék át a mostani időszakot. Az alkalmazottak jelentős része jelenleg home office keretében látja el feladatait, ez alól kivételt jelentenek a bolthálózat dolgozói.

A mobilszolgáltatónál fontosnak tartják továbbá, hogy a dolgozók mellett az ügyfeleik egészségét is megóvják, ezért a bolti kollégák el vannak látva védőkesztyűvel, és maszkkal, amelyet kötelező jelleggel kell viselniük, és folyamatosak a fertőtlenítések is. Bevezették, hogy

egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, amennyit épp kiszolgálnak, és csak úgy engedik be őket, ha maszkot, vagy sálat viselnek az arcuk előtt.

Az említett biztonsági intézkedéseket a Telenor nagyon komolyan veszi és egyben kéri az ügyfelei együttműködését is – emelte ki Endrei-Kiss Judit.

Az interjúban az is elhangzott, hogy a bejárók között két munkacsoportot különböztetnek meg: azok, akik alapvetően home office-ban vannak, de mégis kénytelenek valamiért bejárni, az ő utaztatásukat a cég átvállalta, hogy semmiképp se vegyék igénye a tömegközlekedést. A bolthálózat munkatársaitól ugyanezt kérik, esetükben azonban ez nem biztosított. Azoknak a kollégáknak viszont nem kell dolgozniuk, akiknek a családtagja, vagy ők maga a veszélyeztetett csoportba tartozik: kismama, idős rokont, családtagot ápol, beteg gyermeke van, vagy akár krónikus betegséggel küzd. Vagyis

nem kényszerszabadságra, illetve fizetés nélküli szabadságra küldték a őket

– hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

A meghozott intézkedések a Telenor munkavállalóit alkotó ezer főn túl a partnereket, és a vállalattal valamilyen egyéb más módon együtt dolgozókat, összességében több mint 1500 embert érint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×