eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Átrendeződött a postai forgalom is

Egyelőre nincs változás a posták nyitva tartásában, szolgáltatásokat sem kellett felfüggeszteni, ám a Magyar Postánál folyamatosan elemzik a helyzetet. A belföldi forgalomból egyre nagyobb teret hasít ki a tisztítószer, az állateledel, és a műszaki cikk, a nemzetközi forgalom viszont jelentősen visszaesett márciusban - mondta egy lapinterjúban Schamschula György vezérigazgató

Folyamatosan vizsgáljuk a posták leterheltségét és a kapacitásokat, egyelőre úgy látjuk, nem kell szolgáltatásokat felfüggesztenünk, de csak pár napra előre tudunk tervezni – mondta a Világgazdaságnak Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója. Közölte azt is, egyelőre nem kellett a nyitvatartási időkön változtatni, viszont csak annyian lehetnek az ügyféltérben, ahány ügyfélpult működik, mindenki más kint várakozhat.

A nyitást követő első órában elsőbbséget kaptak az idősebbek, és átszervezésekkel megoldották a nyugdíjak pár nappal korábbi kézbesítését is.

A kézbesítők és az ügyfélkapcsolati munkatársak már arcmaszkban és a gumikesztyűben dolgoznak, emellett mindenütt fokozottabb a fertőtlenítés” – tette hozzá a vezérigazgató. Megemlítette azt is, hogy a munkakörök sajátosságai miatt a közel 30 ezer fős állomány nagy része most is dolgozik, a home office legfeljebb 8-10 százaléknál lehetséges.

Schamschula György szerint a belföldi postai forgalomban márciusban nem volt jelentős változás. A feladók rangsora azonban átrendeződött:

a háztartási tisztítószereket, kozmetikumokat és állateledeleket forgalmazó partnerektől jóval nagyobb mennyiségek érkeznek, de kiemelkedő a műszaki, informatikai cikkek kézbesítése is.

A nemzetközi viszonylatban a határzárak és közlekedési korlátozások miatt, és mivel több európai postánál is kapacitásgondok voltak, ezért nem, vagy csak hosszabb idő alatt volt lehetséges a küldemények rendeltetési helyre kézbesítése. Március 18., a magyarországi határzár elrendelése óta egyes külföldi viszonylatokban már nem is vállal kézbesítést.

A Kínából érkező küldemények mennyisége február második fele óta csökken, márciusban például az ingyenes szállítással kért termékeké éves alapon 30-40 százalékkal esett vissza.

Kínával bár lassúbb, de folyamatos a küldeményforgalom.

A lap szerint a Magyar Posta beruházásai a járvány alakulásától, a veszélyhelyzet időtartamától, valamint a magyar gazdaság és a számukra fontos ágazatok teljesítményétől függenek. A logisztikai infrastruktúra átalakítása eddig a terv szerint halad, de át kell ütemezniük a feladatokat. Schamschula György szerint most van idő a digitális megoldásokra fókuszálni, például a csekkbefizetés esetében az iCsekk applikációra, amit most frissítettek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×