INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

mezőgazdaság

hitelezés

beruházás

Traktor vezetőfülkéje a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. január 22-én. A legnagyobb, négynapos agrárszakmai rendezvényen csaknem 350 kiállító mutatja be a mezőgazdaság legkorszerűbb technikáit, trendjeit.

Már vinnék az újabb szuperolcsó agrárhitelt a gazdák

Infostart

Folytatódik a beruházási láz a mezőgazdaságban, igaz, inkább olcsó hitelre támaszkodnának ebben a gazdák, kevésbé az önerőből kigazdálkodható forrásokra. A legújabb támogatott hitel még el sem érhető, de máris igényelnék.

Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint a kamattámogatási programhoz csatlakozó pénzügyi intézmények belső eljárásrendjének kialakítása és véglegesítése még folyamatban van, ám ügyfeleik körében már most jelentős érdeklődés mutatkozik a kedvezményes hitellehetőség iránt. Az első kérelmek már meg is érkeztek a Magyar Államkincstárhoz, de az igazi roham még csak most várható – írta a Magyar Nemzet.

A tárca tervei szerint ez év végéig mintegy százmilliárd forint juthat el így a gazdálkodókhoz.

A kedvezményes kölcsönnel azt szeretné elősegíteni a minisztérium, hogy a Vidékfejlesztési Program kifutása, illetve az új támogatási időszak elindulása között se álljon le az ágazat felzárkózása az európai versenytársakhoz, környezeti fenntarthatóság szempontjából fontos beruházások se maradjanak el.

A kedvezményes kölcsönt egyébként az elsődleges mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó beruházást megvalósító kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozások, valamint erdészeti célú beruházást és mezőgazdasági termékfeldolgozást, -forgalmazást célzó beruházást megvalósító kis-, közepes és nagyvállalkozások igényelhetik. Hárommillió forinttól akár kétmilliárd forintig terjedhet a megítélt összeg.

A hitelhez kapcsolódó kamattámogatás mértéke az ügyleti kamat 80 százaléka, de legfeljebb két százalékpont évente, a kamat mértéke pedig valóban nagyon kedvező lesz. A tárca számításai szerint a Magyar Nemzeti Bank NHP Fix program évi 2,5 százalékos kamatát alapul véve

a vállalkozások évi fél­ százalékos kamat mellett vehetik igénybe a kedvezményes finanszírozást.

Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018