eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Egyre kevesebb édes pezsgő fogy - minőségi fordulat a magyar piacon

Egyre kevésbé dominálnak az édes ízek a pezsgőfogyasztási trendekben Magyarországon, miközben a vásárlók értékben is gyakrabban választják a drágább, de minőségibb italokat – nyilatkozta Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatója.

Évről évre növekszik a pezsgőfogyasztás Magyarországon, és bár a néhány százalékos növekedés nem szembetűnő, mindenképp pozitív tendencia – fogalmazott a pincészet ügyvezetője. Ugyanakkor értékben látványosabb a változás, ami annak tudható be, hogy

a fogyasztók minden kategóriában egy szintet feljebb léptek.

Kovács György arról is beszámolt az Agrárszektor.hu-nak, hogy míg korábban az édes pezsgők domináltak, addig az elmúlt években egyre nagyobb teret hódítónak a száraz fajták, és évente 2-4 százalékkal növekszik az ebből a típusból eladott mennyiség, miközben az édes stagnál.

A nemzetközi trendeket figyelve igyekeztek időben reagálni az úgynevezett szárazosodára, valamint rozésodoásra, ezért az elmúlt és az idei év termékfejlesztései szinte csak arról szólnak a Törleynél, hogy olyan termékeket fejlesszenek, amelyek inkább a félszáraz, száraz kategóriába sorolhatók. Ennek okán idén dobtak piacra egy brut rozét, bevezettek egy brut Törleyt, de a BB Spumante esetében is előrukkoltak egy félszáraz típussal, emelte ki.

A cégnek nagyon sok márkája van, és több termékkategóriában is jelen vannak, a pezsgő mellett ugyanis csendes bort is előállítanak. Mint az ügyvezető fogalmazott, van olyan termékük, amivel a tradíciót képviselik, és van, amivel a modernebb, innovatívabb irányt jelenítik meg, de a fogyasztók igényeit minden változtatásnál és átalakításnál szem előtt tartják. Kovács György ugyanakkor azt vallja: a legfontosabb mindig a tökéletes minőség, csak ezután jön a marketing, az értékesítési tudás, és a tapasztalat.

A jelenleg megtermelt mennyiség csaknem egyharmadát a külpiacokon értékesítik csendes bor, illetve pezsgő formájában,

mintegy 40 országban vannak jelen.

A Törley és a Hungária mellett pedig van direkt exportra kifejlesztett márkájuk is, a Chapel Hill. Kovács György szerint minden régiónak megvannak a maga kihívásai, és nagyon sokszor egy új piacra bekerülni sokkal nehezebb, mint a meglévőkön megerősíteni a pozíciót. Stratégiailag azonban a legfontosabb, hogy folyamatosan kövessék a piaci tendenciákat, így a mainstream kategóriától a prémiumig próbálnak jól átgondolva fejleszteni, hiszen be kell látni – jegyezte meg –, „az áruházak polcai sincsenek gumiból, és nem lehet a végtelenségig terjeszkedni”.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×