eur:
395.15
usd:
368.03
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay.com

Egyre kevesebb édes pezsgő fogy - minőségi fordulat a magyar piacon

Egyre kevésbé dominálnak az édes ízek a pezsgőfogyasztási trendekben Magyarországon, miközben a vásárlók értékben is gyakrabban választják a drágább, de minőségibb italokat – nyilatkozta Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatója.

Évről évre növekszik a pezsgőfogyasztás Magyarországon, és bár a néhány százalékos növekedés nem szembetűnő, mindenképp pozitív tendencia – fogalmazott a pincészet ügyvezetője. Ugyanakkor értékben látványosabb a változás, ami annak tudható be, hogy

a fogyasztók minden kategóriában egy szintet feljebb léptek.

Kovács György arról is beszámolt az Agrárszektor.hu-nak, hogy míg korábban az édes pezsgők domináltak, addig az elmúlt években egyre nagyobb teret hódítónak a száraz fajták, és évente 2-4 százalékkal növekszik az ebből a típusból eladott mennyiség, miközben az édes stagnál.

A nemzetközi trendeket figyelve igyekeztek időben reagálni az úgynevezett szárazosodára, valamint rozésodoásra, ezért az elmúlt és az idei év termékfejlesztései szinte csak arról szólnak a Törleynél, hogy olyan termékeket fejlesszenek, amelyek inkább a félszáraz, száraz kategóriába sorolhatók. Ennek okán idén dobtak piacra egy brut rozét, bevezettek egy brut Törleyt, de a BB Spumante esetében is előrukkoltak egy félszáraz típussal, emelte ki.

A cégnek nagyon sok márkája van, és több termékkategóriában is jelen vannak, a pezsgő mellett ugyanis csendes bort is előállítanak. Mint az ügyvezető fogalmazott, van olyan termékük, amivel a tradíciót képviselik, és van, amivel a modernebb, innovatívabb irányt jelenítik meg, de a fogyasztók igényeit minden változtatásnál és átalakításnál szem előtt tartják. Kovács György ugyanakkor azt vallja: a legfontosabb mindig a tökéletes minőség, csak ezután jön a marketing, az értékesítési tudás, és a tapasztalat.

A jelenleg megtermelt mennyiség csaknem egyharmadát a külpiacokon értékesítik csendes bor, illetve pezsgő formájában,

mintegy 40 országban vannak jelen.

A Törley és a Hungária mellett pedig van direkt exportra kifejlesztett márkájuk is, a Chapel Hill. Kovács György szerint minden régiónak megvannak a maga kihívásai, és nagyon sokszor egy új piacra bekerülni sokkal nehezebb, mint a meglévőkön megerősíteni a pozíciót. Stratégiailag azonban a legfontosabb, hogy folyamatosan kövessék a piaci tendenciákat, így a mainstream kategóriától a prémiumig próbálnak jól átgondolva fejleszteni, hiszen be kell látni – jegyezte meg –, „az áruházak polcai sincsenek gumiból, és nem lehet a végtelenségig terjeszkedni”.

Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. Közben komolyabb esést szenvedett el a bitcoin árfolyama, amivel kulcsszintre került a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban telt a kereskedés, különösen a tech részvények gyengélkedtek ma. Külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×