eur:
387.97
usd:
358.51
bux:
66185.37
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Facebook/ Flipper Zero

Szinte mindent fel lehet törni ezzel az eszközzel, ráadásul bárki könnyen megveheti

Napjainkban könnyen a hackerek célpontjaivá válhatnak eszközeink, egyes esetekben komoly problémákat okozva.

A Flipper Zero egyfajta hackereszköz, amit még 2020-ban, Oroszországban dobtak piacra, ám az ukrajnai háború 2022 eleji kirobbanása óta a cég elhagyta az országot. Az eszközzel gyakorlatilag gyerekjáték feltörni bármilyen zárat, vagy behatolni kis túlzással bármilyen rendszerbe – írja a hvg.hu.

A TechCrunch szerint az eszköz iránt komoly az érdeklődés: a kickstarteres előrendelésekből 5 millió dollárnyit értékesítettek, a tavalyi évben összesen 25 millió dollár (8,5 milliárd forint) értékben adtak el Flipper Zerókat.

Idén már jó úton haladnak a 80 millió dolláros – vagyis körülbelül 27 milliárd forintos értékesítés felé.

A Flipper Zero egy multifunkciós eszköz, ami mindenkinek szól, akit kicsit is érdekel a kiberbiztonság, beleértve azokat is, akik rossz célokra használnák fel. Segítségével manipulálni lehet például a vezeték nélküli eszközöket (akár garázskapukat is ki lehet nyitni), RFID-kártyás rendszereket (ilyenek a társasházi beléptetők is), de sok más zárrendszerre is be lehet programozni.

Az eszköz tehát gyakorlatilag bárhová bejutást biztosít, ennek fényében pedig elgondolkodtató, hogy jó ötlet-e ilyesmit terjeszteni, főleg, ha az eszköz még számos potenciálisan veszélyes megoldással is rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szintet léphet az ukrajnai háború, még több területet készül annektálni Oroszország – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Szintet léphet az ukrajnai háború, még több területet készül annektálni Oroszország – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára hangsúlyozta, hogy az egyes szövetségesek önállóan dönthetnek az F-16-os vadászgépek Ukrajnának történő átadásáról. Kiemelte, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemre, beleértve a határain túli legitim orosz katonai célpontok elleni csapásokat is –  számolt be a Kyiv Post. A nemzetközileg nem elismert Dnyeszter Menti Moldovai Köztársaság pár napon belül várhatóan kérni fogja felvételét az Oroszországi Föderációba – írja több moldovai lap egy helyi vezető bejelentésére hivatkozva. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×