INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

digitális

samsung

kijelző

energiatakarékosság

okostelefon

Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.

Egészen újfajta okostelefonos kijelzők jöhetnek

Infostart

A lapozásokat és a játékok mozgásait szépen megjelenítő kijelzőknek van egy komoly hátránya. Ezt küszöbölnék ki egy új szabadalommal.

Nagy trenddé vált az elmúlt években a szokásos 60 Hz-nél magasabb képfrissítési sebességű kijelzők mobilokba és táblagépekbe való beépítése, hiszen ezekkel simábbnak hathatnak a panelen látható mozgások, például a weblapok görgetése vagy a mobiljátékokban való kamerapásztázás.

Ez azonban rengeteg energiát emészt fel, csökkentve az akkumulátor üzemidejét.

Az Origo azt írta, hogy a Samsung most előállt egy új szabadalommal, amely szerint olyan kijelzőket kíván készíteni, amelyek felülete egyszerre többféle sebességgel is frissíthető. Ezt a képernyő felosztásával érné el, az egyes területeken pedig egymástól függetlenül volna állítható a képfrissítés sebessége.

Egy felosztás lehetne például böngészéskor a böngészőablak és a menüsorok szétválasztása a képfrissítés szempontjából, de van javaslat a képernyő háromfelé osztására is. Ezt mutatja be a szabadalomhoz csatolt illusztrációs kép is, amelyen az egyes részek egymástól különállóan 30 / 60 / 120 Hz sebességeken frissülnek.

GalaxyClub.nl
GalaxyClub.nl

Nyitókép: Tirachard/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018