eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.
Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Egészen újfajta okostelefonos kijelzők jöhetnek

A lapozásokat és a játékok mozgásait szépen megjelenítő kijelzőknek van egy komoly hátránya. Ezt küszöbölnék ki egy új szabadalommal.

Nagy trenddé vált az elmúlt években a szokásos 60 Hz-nél magasabb képfrissítési sebességű kijelzők mobilokba és táblagépekbe való beépítése, hiszen ezekkel simábbnak hathatnak a panelen látható mozgások, például a weblapok görgetése vagy a mobiljátékokban való kamerapásztázás.

Ez azonban rengeteg energiát emészt fel, csökkentve az akkumulátor üzemidejét.

Az Origo azt írta, hogy a Samsung most előállt egy új szabadalommal, amely szerint olyan kijelzőket kíván készíteni, amelyek felülete egyszerre többféle sebességgel is frissíthető. Ezt a képernyő felosztásával érné el, az egyes területeken pedig egymástól függetlenül volna állítható a képfrissítés sebessége.

Egy felosztás lehetne például böngészéskor a böngészőablak és a menüsorok szétválasztása a képfrissítés szempontjából, de van javaslat a képernyő háromfelé osztására is. Ezt mutatja be a szabadalomhoz csatolt illusztrációs kép is, amelyen az egyes részek egymástól különállóan 30 / 60 / 120 Hz sebességeken frissülnek.

GalaxyClub.nl
GalaxyClub.nl

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×