eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Dining Guide – Jammertal Arcok – Selim Ölmez: Az osztrákok irigyek lehetnek most a magyarokra

„Meg kell vallanunk, mi, szállodások eleddig nem becsültük meg eléggé az éttermeinket. (...) Kétségtelen, a szállodák éttermeit a hotelszakma egészen a közelmúltig kizárólag a szállóvendégeket kiszolgálni hivatott reggelizőhelynek nézte” – nyilatkozta Selim Ölmez, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest vezetője.

Wolfgang Puck osztrák származású amerikai séflegenda idén nyáron Magyarországon nyitotta meg legendás étterembrandje, a Spago első képviselőjét az európai kontinensen. A Ferenciek terénél teljes pompájában felújított és újranyitott Matild Palotában nyílt meg a Spago, melynek Budapestre importálásában kulcsszerepet játszott Selim Ölmez hotelmenedzser.

A szakember a Dining Guide-nak adott friss interjúban beszélt a szállodai éttermek és a helyi közönség változóban lévő viszonyáról, amelyről saját tapasztalatokkal bírnak, hiszen a Matild Palace luxusszálloda mivolta ellenére gyorsan népszerűvé vált a magyar vendégek körében is étterme, a Spago by Wolfgang Puck és a belvárosi háztetők feletti panorámát nyújtó, impozáns Duchess Bar révén.

Az immár két éve a magyar fővárosban élő Selim Ölmez így értékeli a Spago by Wolfgang Puck idei debütálását a budapesti éttermi életben: „Budapest tökéletes választásnak bizonyult az első európai Spago számára, hiszen mindenféle étterem van már a városban, de olyan, ami a Spagóhoz hasonlóan színes, a világ minden tájáról hozott ízeket egyszerre kínálna, nincsen még egy.”

„A Spago ma már egy Michelin Guide által ajánlott étterem, de azt gondolom, hangulatával, életérzésével versenytársai fölé emelkedik. Az osztrákok irigyek lehetnek most a magyarokra – ráadásul Wolfgang Puck nemrég Magyarországot nevezte új otthonának” – fűzte hozzá.

Selim Ölmez beszélt továbbá nagyívű terveikről a következő Oscar-gála kapcsán, amely a budapesti Spago magyar séfjét, Szántó Istvánt is érintik: „Most nem sok minden történik a világban, de az Oscar-gála márciusi eseményén István is meg fog jelenni, ott fog főzni ő is a sztároknak, magyar ízeket is felszolgálnak majd, és az ott kóstolt legsikeresebb ételköltemények fognak megjelenni a Spago-lánc éttermeiben a világ bármely pontján. Jelenleg folynak ez ügyben az egyeztetések az FBI-jal, és ha a csapatunk megfelel a biztonsági követelményeknek, akkor részt vehetnek a magyar szakácsok az Oscar-gálán, és hódító útjára indíthatjuk a magyar ízeket” – mondta el a beszélgetés során.

A teljes interjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×