Wolfgang Puck osztrák származású amerikai séflegenda idén nyáron Magyarországon nyitotta meg legendás étterembrandje, a Spago első képviselőjét az európai kontinensen. A Ferenciek terénél teljes pompájában felújított és újranyitott Matild Palotában nyílt meg a Spago, melynek Budapestre importálásában kulcsszerepet játszott Selim Ölmez hotelmenedzser.
![](/images/site/articles/inline/2022/01/1641410554-IOMSYzKLY_md.jpg)
A szakember a Dining Guide-nak adott friss interjúban beszélt a szállodai éttermek és a helyi közönség változóban lévő viszonyáról, amelyről saját tapasztalatokkal bírnak, hiszen a Matild Palace luxusszálloda mivolta ellenére gyorsan népszerűvé vált a magyar vendégek körében is étterme, a Spago by Wolfgang Puck és a belvárosi háztetők feletti panorámát nyújtó, impozáns Duchess Bar révén.
![](/images/site/articles/inline/2021/10/1635496881-GlDhfI3aU_md.png)
Az immár két éve a magyar fővárosban élő Selim Ölmez így értékeli a Spago by Wolfgang Puck idei debütálását a budapesti éttermi életben: „Budapest tökéletes választásnak bizonyult az első európai Spago számára, hiszen mindenféle étterem van már a városban, de olyan, ami a Spagóhoz hasonlóan színes, a világ minden tájáról hozott ízeket egyszerre kínálna, nincsen még egy.”
![](/images/site/articles/inline/2021/12/1640861438-mxNkCulZk_md.jpg)
„A Spago ma már egy Michelin Guide által ajánlott étterem, de azt gondolom, hangulatával, életérzésével versenytársai fölé emelkedik. Az osztrákok irigyek lehetnek most a magyarokra – ráadásul Wolfgang Puck nemrég Magyarországot nevezte új otthonának” – fűzte hozzá.
Selim Ölmez beszélt továbbá nagyívű terveikről a következő Oscar-gála kapcsán, amely a budapesti Spago magyar séfjét, Szántó Istvánt is érintik: „Most nem sok minden történik a világban, de az Oscar-gála márciusi eseményén István is meg fog jelenni, ott fog főzni ő is a sztároknak, magyar ízeket is felszolgálnak majd, és az ott kóstolt legsikeresebb ételköltemények fognak megjelenni a Spago-lánc éttermeiben a világ bármely pontján. Jelenleg folynak ez ügyben az egyeztetések az FBI-jal, és ha a csapatunk megfelel a biztonsági követelményeknek, akkor részt vehetnek a magyar szakácsok az Oscar-gálán, és hódító útjára indíthatjuk a magyar ízeket” – mondta el a beszélgetés során.
A teljes interjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.
Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.