eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lottószelvényt tölt ki egy nő a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kivételnek számít az ötös lottó rekordösszegének nyertese

Jelentkezett a Szerencsejáték Zrt.-nél, és kitöltötte a nagynyertesek kérdőívét, így kiderült róla néhány dolog.

A 2020. március 28-i sorsoláson vitték el az idén 63 éves ötös lottó játék történetének legnagyobb nyereményét, 6,431 milliárd forintot. A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, amelyet a napokban meg is tett.

Anonimitása megőrzése mellett minden nagynyertes kitölthet egy kérdőívet a lottózási szokásaival és az adott szelvénnyel kapcsolatban. Ebből most kiderült, hogy a giganyeremény tulajdonosa vidéken adta fel a milliárdokat érő szelvényét, amelyet önállóan, véletlenszerűen kiválasztott számok megjelölésével játszott meg. A sorsolást követően az internetről értesült arról, hogy nyert: szóhoz sem jutott, annyira meglepődött amikor rájött, hogy a kisorsolt számok mindegyike megegyezik az általa beikszeltekkel. Elsőként a párját értesítette a nagyszerű hírről – írta a Blikk.

Az ötös lottó rekorder nyertese a "társaitól" eltérően nem rendszes játékos: évente mindössze néhány alkalommal ad fel szelvényt, így semmiféle szelvényfeladási stratégiáról és feladási rituáléról nem tudott beszámolni. Arra számít, hogy teljes mértékben megváltozik az élete és a nyeremény hatással lesz baráti és családi kapcsolataira is.

Tárgyi dolgokra, így autóra és lakásra biztosan jut majd a rekord összegből, de befektetni is fog a nyertes, ehhez pénzügyi befektető segítségét is igénybe veszi, továbbá szűkebb családja is részesül majd az összegből.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×