eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Twitter/@NHKWORLD_News

Összeomlás a Bahamákon, Florida kiürült - videók

Szerdán akár több iskola is kinyithat a Dorian hurrikán tombolása ellenére is, úgy tűnik, nagyon bíznak a szélvész gyengülésében. A Bahamák csak helikopterrel megközelíthető.

Hétfőn még minden idők egyik legnagyobb bahamai viharkárának híradófelvételeire ébredtek az amerikaiak, no és arra, hogy feléjük közeledik az 5-ös skálán 5-ös erősségű, helyenként 350 km/h-val pusztító Dorian hurrikán. A napközben aztán számukra jó hírek érkeztek, a karibi vihar némileg veszített erejéből úgy, hogy nem jött hozzájuk közelebb, kedd reggel pedig már azt látták a tévén, hogy még mindig jobbára a Bahamák fölött tanyázik a 3-as erősségűre szelídült szélvész, 200 kilométeres óránkénti sebességű benne a szél.

A bahamaiak közben megsemmisülten várják, hogy eltűnjön Dorian, ami már halálos áldozatot is szedett - friss hírek szerint ötöt -, számos lakott területet víz alá nyomott, és az ország repülőtere is használhatatlanná vált, ezért a mentőegységek kizárólag helikopterről tudnak dolgozni. Villanypóznák dőltek ki, háztetők semmisültek meg, rengeteg út egyszerűen járhatatlan.

Kedd estére (európai idő szerint szerda hajnalra) viszont már tényleg elérheti Florida partjait is a hurrikán, Florida, Georgia, valamint Dél- és Észak-Karolina készen áll a fogadására, a szükségállapotot kihirdették, rengeteg lakóház ajtaja és ablaka be van zárva, a lakosság jelentős része - több millió ember - elhagyta otthonát.

Floridában már túl vannak az előkészületi fázison, a hatóságok most a menekülést szervezik a vihar elől. Erről beszél egy hatósági személy egy amerikai időjárási mikroblognak.

Dorian - útban Florida felé - még Trinidad és Tobago szigetországot is le fogja tarolni, ez látszik az alábbi műholdfelvételen épp.

A floridaiak viszont közben arra is készülhetnek, hogy az oktatási intézményekben már munka lesz szerdán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×