eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

A Google az otthonunkat is feltérképezné

A Google egy friss szerződés segítségével mindent megtesz azért, hogy megkaparintsa az iRobot porszívóinak mozgásadatait. De vajon mire használják azokat?

A massachusettsi székhelyű iRobot cég robotporszívói, a Roombák már több mint 15 éve kaphatók. Korábban infravörös vagy lézeres érzékelőt használtak az akadályok elkerülésére, de 2015-től már jóval fejlettebb, wifis Roomba-modelleket is lehet kapni, amelyek nemcsak az akadályokat kerülik ki, hanem akár fel is térképezik azt a szobát, ahol dolgoznak. És most, egy új szövetségnek köszönhetően szintet léphet a technológia - olvasható a HVG.hu-n.

Az iRobot ugyanis összeállt a Google-lel, így azt már nem csak a Google digitális asszisztensével kötnék össze, hanem a Roomba által készített "térképet" is használnák, hogy optimalizálják az "okosotthon" egyes funkcióit és elősegítsék a további automatizálást.

Colin Angle, az iRobot vezetője a The Verge-nek azt mondta, a robotporszívó adatainak segítségével a megfelelő helyre kerülhetnek az okosotthon eszközei.

Ezek alapján a robotok tudni fogják, hogy hol a villanykapcsoló, vagy egy jövőbeni gép például azt, hogy hol találni a hűtőt.

A Google részéről természetesen már nyilatkoztak is: az adatokat tőlük soha, senki nem kapja meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×