eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A TEK-et kellett bevetni – videón az eislingeni szatír budapesti elfogása

Budapesten fogták el az eislingeni szatírként elhíresült német férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A német központi célkörözési egység múlt szerdán gyors segítséget kért a magyar rendőrségtől, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy a súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött férfi Magyarországon tartózkodhat.

Az adatok szerint a férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de pár órán belül el akarták bocsátani az egészségügyi létesítményből. A magyar fejvadászok azonnal megkezdték az információ ellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak: a körözött 25 éves férfi valóban az intézményben tartózkodott, így azonnal megszervezték az elfogását. Mivel a kórtörténete alapján korábban

voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapota miatt tartani lehetett attól, hogy ellenállást tanúsíthat, speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte.

A TEK műveleti egységével közösen - a német rendőrök jelzését követő két órán belül - elfogták a 25 éves német állampolgárt.

A férfi kiadatási őrizetben van, további sorsáról az illetékes bíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×