eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Helyszínelők dolgoznak 2020. augusztus 24-én egy aszódi háznál, ahol egy 73 éves férfit holtan találtak. Mivel az idegenkezűséget kizárni nem lehetett, emberölés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Öt rendőr is fegyelmit kapott az aszódi kettős gyilkosság miatt

Lezárult a vizsgálat, az ORFK közölte az eredményét.

Lezárult az a tényfeltáró vizsgálat, melyet Balogh János országos rendőrfőkapitány rendelt el az egész országot megrázó aszódi kettős gyilkossággal kapcsolatos rendőri mulasztások miatt – tudta meg a 24.hu az ORFK sajtóosztályától.

Mint ismeretes, az apa baltával végzett a 14 és 16 éves lányával a láthatás ideje alatt, majd a vérfürdő után öngyilkos akart lenni, és egy mozdonynak rohant. Az anya jelentette be a lányai eltűnését a rendőröknek, és azt is elmondta, hogy szerinte veszélyben vannak, de így is egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra. A rendőrök kivonultak ugyan a házhoz, ám nem mentek be.

Öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárást, amelyekben különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú ­– fenyítéseket szabtak ki. A vizsgálat megállapította, hogy a bizonyított szakmai mulasztások nem voltak befolyással a bűncselekmény végkifejletére, a gyermekek halálára – közölte az ORFK. A közlemény utóbbi mondata minden bizonnyal arra utal, hogy a két lány már halott volt akkor, amikor a rendőrök először kimentek a házhoz.

A hasonló esetek megelőzése érdekében a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes megosztotta a feltárt szakmai hiányosságokból levonható tapasztalatokat a különböző szolgálati ágaknál dolgozó szakemberekkel.

Az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett panaszt a kihallgatása során, de a kérdésekre nem válaszolt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását, annak helyéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×