INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

olaszliszka

lincselés

feltételes szabadság

Olaszliszka, 2009. október 27. Balla Lajos (középen j) tanácsvezető bíró és az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson. A különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartott, több mint kétórás tárgyalás során a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. MTI Fotó: Vajda János

Fenyegető levelet írt a kiszabadult olaszliszkai lincselő

Infostart

Kiváló magaviseletéért négy évvel korábban szabadulhatott az egyik olaszliszkai lincselő, de kiderült, a börtönből fenyegető leveleket küldött azoknak, akik terhelő vallomást tettek rá.

Tizenhárom év kedden után kiszabadulhatott a 2006-ban Szögi Lajost a gyermekei szeme láttára halálra lincselő egyik férfi. Az indoklás szerint példás magaviseletéért engedték feltételes szabadságra, de a meggyilkolt tanár családját képviselő ügyvéd szerint korántsem báránylelkű a lincselő.

Az elő­ze­tes letartóztatása idején találtak nála néhány kézzel írt levelet, amit az akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni. A levelekben azokat az embereket fenyegette meg, akikről úgy gondolta, hogy kihallgatják az ügy­ben, és terhelő vallomást tehetnek rá vagy a családtagjaira. Azt üzente, szabadulása után leszámol velük.

"A Holdon vegyen házat, aki velük szembe mer menni"

– mondta a Borsnak Helmeczy László.

A férfi volt a legkegyetlenebb lincselő, aki csak fiatal kora miatt úszhatta meg az életfogytiglani büntetést. Most viszont nem költözik vissza Olaszliszkára. Ezt már a börtönbeli meghallgatásán is hangoztatta, de a rokonai is megerősítették. A településen nem foglalkoznak a szabadulás hírével, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy

a lincselő nem költözik vissza.

A kedvezmények miatt négy évvel korábban szabadulhatott, ezért a következő négy esztendőben pártfogó felügyelete alatt áll. A szakember figyelemmel kí­séri az elítélt visszailleszkedését. A szabadulás előtt elkészített környezettanulmány so­rán többek között megvizsgálják, hogy lakhatásra alkalmas-e a szabadulóra váró ingatlan. Ha a négy év alatt büntetőeljárás indul ellene, azonnal visszaviszik a börtönbe, s letöltetik vele a hátralévő éveket, amihez hozzájön az újabb büntetés, amiből már nem jöhet ki kedvezménnyel.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

A kapitány is megszólalt

A kapitány is megszólalt

Kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018