eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A kisváros, ahol szemétbe dobták a közlekedési lámpákat

Egy német városban megszüntették az összes közlekedési lámpát a felelősségteljes vezetést támogató európai uniós projekt keretében. A szlogen: "egy kisváros legyen kisváros".

A németországi Bohmte kisváros vezetői úgy döntöttek, csatlakoznak a felelősségteljes vezetést népszerűsítő európai uniós kezdeményezéshez és ennek keretében megszüntetik az összes közlekedési lámpát.

"Egy vidéki kisváros nézzen ki úgy, mint egy vidéki kisváros és ne mint egy Forma-1-es versenypálya" - fogalmazott a projekt vezetője.

A 13 ezer lakosú város kezdeményezésének vezetője, a holland Hans Monderman elmesélte, hogy a közlekedés szereplőit autókra, kerékpárokra és gyalogosokra osztják és hisznek abban, hogy minél kevesebb a közlekedési lámpa és tábla, a résztvevők annál nagyobb felelősséggel viseltetnek majd egymás iránt.

"Minél kevesebb a szabályozás, annál nagyobb a balesetveszély, de ez azt is jelenti, hogy a közlekedők jobban figyelnek egymásra" - mondta Hans Monderman.

A kisvárosban két szabályt tartottak meg: a jobbra tarts és a kereszteződésekben a jobbkéz-szabály továbbra is életben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×