eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Hogyan éljünk boldog házasságban 79 évig?

A hosszú, boldog párkapcsolat titka, hogy mindennap szakítsunk egy kis időt egymásra - állítja egy brit házaspár. Õk már csak tudják, hiszen 79. házassági évfordulójukra készülnek.

Frank és Anita Milford 1928. május 26-án házasodtak össze, és azóta is boldogan élnek. A pár Bálint-napi tanácsa a fiataloknak az: szakítsanak egy kis időt a romantikára mindennap.

"Mindent együtt csinálunk lassan nyolcvan éve, de nem veszünk egymásnak nagy ajándékokat Bálint-napra, hiszen a szeretet olyasmi, ami mindennap körülvesz bennünket" - mondta a 99 éves Frank Milford.

"A mai párok azért nem tudnak együtt maradni, mert nem töltenek elég időt együtt, és nem tisztelik egymást eléggé. Adunk és kapunk - ez a szerelem" - magyarázta a titkot felesége.

A pár 1926-ban, egy táncesten találkozott, majd két évvel később össze is házasodtak. Frank, aki dokkmunkásként dolgozott, akkoriban 2,35 fontot (mai árfolyamon kb. 800 forintot) keresett, és hónapokig kellett spórolnia, hogy megvehesse szerelmének a 6 fontos gyémántgyűrűt.

Milfordék egy ideje idősotthonban élnek, de hetente kétszer bingózni járnak, és gyakran látogatja őket két gyerekük, a 77 éves Marie és a 72 éves Frank, valamint öt unokájuk és hét dédunokájuk.

A pár most már arra készül, hogy megdönti Nagy-Britannia leghosszabb házasságának rekordját: Percy és Florence Arrowsmith 80 évig éltek egymás mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×