eur:
389.25
usd:
361.43
bux:
68511.08
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Happy woman driving a car and smiling. Cute young success happy brunette woman is driving a car. Portrait of happy female driver steering car with safety belt
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Eldőlt: ingyenes lesz a jogosítvány a középiskolásoknak szeptembertől

Szeptember 1-jétől ingyenesen biztosítja az állam a jogosítványt a középiskolásoknak – jelentette be Tuzson Bence igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

A támogatásba beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is – olvasható Tuzson Bence Facebook-bejegyzésében.

Mint írta, „a deregulációs munkacsoporttal folyamatosan dolgozunk azon, hogy leszámoljunk a felesleges bürokráciával és segítsük az emberek mindennapi életét”.

A részletekről a későbbiekben ígért bővebb tájékoztatást.

Ismeretes, a jogosítványszerzés ingyenessé tételéről szóló rendelet már tavaly augusztusban felkerült a kormány honlapjára.

Az ingyenes jogosítványszerzés akár negatívan is érintheti az autósiskolákat – hívja fel a figyelmet a hír kapcsán az Index. Köves Szilárd vezetéstechnika-oktató korábban a lapnak úgy nyilatkozott, hogy az ingyenes jogosítványszerzés bevételkiesést okozhat nekik, mert aki teheti, az kivárja azt az időszakot, amikor megkaphatja a támogatást.

Az autósoktatók szerint a jogosítványszerzés ára egyénenként változó, de a végösszeg átlagosan háromszázezer és egymillió forint között mozog. Ez elsősorban attól függ, hogy az autósiskolák rezsiköltsége milyen mértékben emelkedik, valamint hogy az adott tanulónak hány gyakorlati órára van szüksége – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×