eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/ OTP Bank/ Lang Peter

Csányi Péter: büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt tíz évben az OTP Mobillal elértünk

Tíz éve alapította meg az OTP Csoport első fintech cégét digitális fizetési alkalmazások fejlesztésére. Az OTP Mobil alkalmazásainak mára már több mint 2,5 millió felhasználója van.

"Ez egy nagyon fontos mérföldkő számunkra, hiszen az OTP Bank egy saját startupja lett most tízéves, mondhatni felnőttkorú" – mondta az InfoRádióban Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP Mobil három újítást is piacra dobott az utóbbi egy évtizedben:

  • elsőként a Simple-t, melyet 2014-ben indítottak el, és a mobilfizetési ügyféligényeket szolgálja ki
  • a másodiknak a SimplePay alkalmazásrendszert, mely a kereskedőknek nyújt online fizetési platformot
  • a legújabban a SimpleBusinesst, ami főleg a mikrovállalkozói és kkv-ügyfelek számára nyújt hatékony mobilfizetési megoldást

"Nagyon büszkék vagyunk a vállalatra, hiszen az OTP Bank folyamatosan az innováció élvonalában kíván maradni, és az ügyfeleinknek a legkényelmesebb alkalmazásokat szeretnénk nyújtani. A célunk továbbra is az, hogy az OTP Mobil keretein belül is, de az általános banki szolgáltatásainkat is minél hatékonyabban, minél gyorsabban tudjuk fejleszteni" – mondta Csányi Péter.

A digitálisan aktív ügyfelek számában komoly változást hozott a Covid, hiszen kényszerítő tényező is volt, így azok is digitálisan aktívvá váltak, akik korábban egyáltalán nem használtak ilyen megoldásokat. Csányi Péter alátámasztotta: ez globálisan is jelentős gyorsító hatást gyakorolt a digitalizációra, és a pandémia lecsengése után sem tört meg ez az ütem.

A teljesen megújított internetes mobilbanki platformot már több mint kétmillióan, a mobilbankot pedig 1,7 millióan használják. Mára az elsődleges digitális csatornává vált, tehát jelentősen nőtt az online aktivitás. Az OTP Mobil alkalmazásaiban is megfigyelhető ez a tendencia: alapítása óta két számjegyű növekedést tudott elérni minden évben, mára már több mint 2,5 millió felhasználója van.

"Amire kimondottan büszkék vagyunk, hogy naponta közel egymillióan használják a Simple-megoldásokat" – tette hozzá Csányi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×