eur:
390.26
usd:
365.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A cserére szoruló állványzat bontásán dolgoznak munkások a Corvin áruház homlokzatának felújítási munkálatai során a fővárosi Blaha Lujza téren 2021. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Hamarosan nyit a Corvin Palace – ezek az üzletek lesznek benne

2023 nyár végén, ősz elején újranyit a Corvin Áruház, vagy ahogy újkori nevén hívják, a Corvin Palace.

A Blaha Lujza tér déli oldalán lévő épület még 1926-ban nyílt meg, most a hivatalosan 2021-ben kezdődött helyreállítása lassan a végéhez közelít. A felújítás után három szinten kereskedelmi és ezzel részben átfedésben összesen négy szinten irodafunkciót tölt majd be mintegy 16,5 ezer négyzetméteren. A tetőszinten panorámateraszt alakítanak ki, gasztronómiai és kulturális élményeket is ígérnek – írja a vg.hu.

A Corvin Áruház teljes felújításának számlája körülbelül 20 millió euróban áll majd meg végül – közölte a Corvin Áruház Kft. tulajdonosa, Balogh Olivér. Az összesen ötemeletes épület alsó két szintjének bérbeadása közel 100 százalékos, ugyanakkor az első emelet értékesítése még nem ért a végére, mivel ennek a műemléki felújítása eddig azt nem tette lehetővé.

Az áruház homlokzatának a felújítása május végéig fejeződik be, a kereskedelmi területek nyitása a nyár végén, szeptember elején várható. Számos üzletteret átadtak végleges kialakításra a bérlőknek. Az irodaterületek kialakítása az áruház felújításának a harmadik szakasza, ezeknek az értékesítése a közeljövőben esedékes.

Azt viszont már lehet tudni, hogy milyen boltok és üzletek nyílnak a felújított Corvin Áruházban: Spar, DM, Erste Bank, Hanami Sushi, Tejmadár, patika, Solinfo Café és Apollo művészeti galéria.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×