eur:
391.19
usd:
365.69
bux:
68084.89
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Cityscape of Barcelona at sunny day. Aerial view

Miért látogatják Barcelonát olyan lelkesen a turisták egész évben? (x)

Barcelona olyan, mint egy egész évben látogatható fieszta. Viszont nem csak ennyi az oka, amiért annyian imádnak odalátogatni. Ássuk kicsit jobban bele magunkat, hogy miért is olyan népszerű tehát Barcelona!

Tökéletes lehet a kompromisszum a párok között

Sok ember, főleg férfi, kedveli a focit. Ez eddig érthető, és az is, hogy szinte megvesznének azért, ha Barcelonában kellene pihenni és meccset nézni, ahol sok minden szól erről a sportágról. Sokan pedig, főleg a hölgyek, leginkább koktélokat szeretnének iszogatni a tengerparton lazulva, egy csodás mediterrán nyáron, ami szintén megérthető. A két igény és vágy keresztmetszete pedig egyértelműen a könnyen és gyorsan elérhető Barcelona.

Ráadásul a repjegy Barcelona felé kifejezetten kedvező, főleg ha az Esky oldalán foglalunk jegyet, ahol egyben már szállást is találunk. Ez utóbbi pedig rendkívül nagy könnyebbség lehet a focirajongó párunk számára, aki valószínű leginkább azzal foglalkozik, hogy végre kijuthasson egy meccsre, így kevésbé érdeklik az árak. Az Esky segítségével viszont rengeteg pénzt, elképesztő vesződséget és nagyon sok időt spórolhatunk meg. Ezért csupán pár kattintás után azzal foglalkozhatunk, amivel valóban kell: a pakolással.

Télen és nyáron is rendkívül kellemes

A katalán főváros enyhe tele és forró nyara mindegyik évszakban élvezhető. Télen azért, mert nincs túl hideg, vagyis a korai tavasznak feleltethető meg az időjárás. Nyáron pedig egyébként is tudunk hűsölni a tengerparton, amit szinte mindenki imád. Barcelona ráadásul olyan város, ahol nem csak lazulni meg focizni lehet. Nagyon sok mindent képes adni a kultúra és a gasztronómia szerelmeseinek is.

Történelem, művészet és ínycsiklandó ételek

Barcelona történelme szó szerint színes és változatos. Ez a város már több mint ezer éve áll, és mindig is jelentős kereskedelmi központnak számított. Mivel a Földközi-tenger partján fekszik, volt is rá bőven oka. Viszont ez a gasztronómiájára is kihatott. A katalán főváros étkeit egyaránt jellemzik a tengeri fogások és a szárazföldi finomságok. Ez utóbbi főleg a sajt és a sonka felé tolódik el, illetve az ízletes kolbászokban csúcsosodik ki. Izgalmas és érdekes elegyeket találhatunk ilyen szempontból a városban, például remek kombinációkat halakra és húsételekre, ahol mindkét összetevő jelen van.

A katalán gasztronómia nem csak a húsevők számára ígéretes. Sok vegán és vegetáriánus jellegű étel is megtalálható a népszerű katalán konyhában. Ezek esetében főleg az olyan zöldségek dominálnak, mint a paradicsom, a padlizsán vagy az articsóka. A város a művészetek terén is kiemelkedő. Ha a repülőjegy Róma irányába túl sok volna, vagy egyszerűen csak szeretnénk az olasz mellett a katalán művészettel is megismerkedni, akkor Barcelona erre tökéletes. Pablo Picasso ide járt művészeti iskolába, Gaudi itt építette meg az elképesztő szecessziós remekműveit, és a sort még lehetne folytatni, hogy mennyi csodás művészeti és történeti értékkel bír ez a város. Ráadásul mindez pezsgő, élő kivitelben, igazi mediterrán módon kerül tálalásra.

Barcelona romantikus oldala

Barcelona úgy szép, hogy megtalálható benne a modernitás, de mégis megismerhetjük általa a misztikus történelmiséget. Mivel egy ősrégi városról van szó, ezért találkozhatunk a város hangulatos, romantikus oldalával is. Például a gótikus negyed a kis ősi sikátoraival és a szépséges házaival biztos, hogy elvarázsol minket. Ha a kedvesünkkel utazunk, egy romantikus andalgást mindenképp be kell iktatnunk oda. Ráadásul Barcelona csodaszép parkokban is bővelkedik. Ezért ha már káprázna a szemünk a szecessziós épületek színeitől, akkor irány a zöld Parc de la Ciutadella – nem fogjuk megbánni.

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×