eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin aláírta, Sanna Marin reagált rá

Novák Katalin aláírta a Finnország NATO-csatlakozásáról szóló törvényt, a köztársasági elnök ezt a közössági oldalán jelentette be.

„Remélem, hogy az Országgyűlés ugyanilyen bölcs döntést hoz Svédország kérelméről is” – írta Novák Katalin.

Hétfő este az Országgyűlés elfogadta a Finnország NATO-csatlakozási kérelmét ratifikáló javaslatot, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium több mint nyolc hónappal ezelőtt nyújtott be a parlamentnek. A szavazáson részt vevő képviselők közül 182-en igennel, hatan pedig nemmel voksoltak. Svédország NATO-csatlakozási kérelméről később születik döntés.

A törvény, amely szerdán hatályba lépett, a Magyar Közlöny keddi számában is megjelent.

„Az Országgyűlés e törvénnyel felhatalmazást ad a Finn Köztársaságnak az Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozásáról szóló Jegyzőkönyv (a továbbiakban: finn Csatlakozási Jegyzőkönyv) kötelező hatályának elismerésére” – áll a dokumentumban.

„Köszönjük a világos döntést” – írta Sanna Marin Twitter-oldalán röviddel az Országgyűlés hozzájárulását követően, vette észre az Index. A finn miniszterelnök ugyanakkor szót emelt Svédország gyors csatlakozása mellett is.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×