eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor fölényesen nyerne a Nézőpont szerint

A magyarok 49 százaléka Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen - áll egy közvéleménykutatásban.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Orbán Viktor után a 2. helyre a DK-s Dobrev Klára került, aki a választók 13 százalékát tudhatja maga mögött.

A harmadik helyen Toroczkai László szerepel, akit a választók hét százaléka tart a legalkalmasabbnak a feladatra. Vele szinte holtversenyben van Donáth Anna a hatszázalékos eredményével

A potenciális baloldali szavazók több mint egynegyede, 27 százaléka nem tud választani a jelenlegi ellenzéki ajánlat közül.

A visszatérő Donáth Anna a felmérés szerint tíz baloldali szavazóból mindössze egyet (12 százalék) tudott eddig maga mellé állítani, míg elsődleges konkurenciája, Dobrev Klára a kormánykritikus választói közönségének több mint egyharmadát (37 százalék).

A felmérést február 13. és 15. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítették. Toroczkai László, Donáth Anna és Dobrev Klára, múlt hétvégén pedig Orbán Viktor is megtartotta évértékelő beszédét. A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy a jelenlegi "politikai választékból" kit tartanak a magyarok a legalkalmasabbnak Magyarország miniszterelnökének.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×