eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: LordRunar/Getty Images

Megdőlt a melegrekord - nem is egy

Sopronban 20 fok volt szombaton, Budapesten 17.

Az előzetes adatok szerint megdőlt a napi országos és a budapesti melegrekord is szombaton - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közöségi oldalán.

Hozzátették: a korábbi rekordot Pécs tartotta, ott 1955-ben ezen a napon 18,2 Celsius-fokot mért a műszer. A rekordot most közösen Sopron és Fertőrákos döntötte meg, ugyanis mindkét állomáson 19,8 fokig melegedett fel a levegő.

A bejegyzésben megjegyezték: a fővárosban is megdőlt a mai napra vonatkozó melegrekord, "ugyanis a 2019-es újpesti 15,1 foknál mindössze a Budai-hegyekben nem lett melegebb". A bejegyzéshez készített infografika szerint Budapesten több mérőállomáson is 17 fokot mértek, a Budai-hegyekben pedig 14, illetve 15 fokot.

A meteorológiai szolgálat megjegyezte: a rekordok az adatellenőri vizsgálat után válnak hivatalossá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×