eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Felvette majd hatmilliós jutalmát Solymár polgármestere, fontos dologra kellett a pénz

Felvette és már el is költötte 5,8 millió forintos jutalmát Solymár polgármestere. Törlesztett belőle.

Már be is fizettem egyetlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére - mondta a 24.hu-nak Szente Kálmán amikor jutalmáról kérdezték. Solymár polgármestere 6 havi fizetésének megfelelő jutalmat kapott. Ez csaknem 6 millió forint.

A testületi határozatból az is kiderült, hogy képviselő-társai elégedettek voltak a munkájával. Az áll a dokumentumban: "egy jó polgármester akkor végzi jól a dolgát, ha pályázatokon indul, ha kezeli a válsághelyzetet, mint ahogyan a vízhiánykor is történt". A vízhiánnyal kapcsolatban az Infostarton július elején azt írtuk: "Solymáron péntek délután óta a Magyar Honvédség is segíti a település vízellátását".

Szente Kálmán a lap szerint azzal is érvelt jutalma mellett, hogy "Solymár szerencsére kiváló gazdasági helyzetben van".

Mint arról mi is beszámoltunk, egy novemberi Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kérdésre azt válaszolta: nem méltányos a jutalmazás, de az önkormányzatok autonómok. Akkor a fóti polgármester 6 havi jutalma apropóján kérdezték. A fóti városvezető ezek után visszakozott és nem vette fel a pénzt.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×