eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Résztvevők a Tanárok a Tanárokért, a Pedagógus Egység és a Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetésen Budapesten, a Klebelsberg Központ előtt 2022. december 3-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

"Jövő csütörtökön legyen általános sztrájk!" - ezrek tüntettek a tanárokért

Tanár- és diákszervezetek együtt fogalmazták meg követeléseiket a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Bajcsy-Zsilinszky úti Klebelsberg Központ előtt tüntettek tudósítások szerint több ezren az oktatás helyzetének javításáért és a héten polgári engedetlenségük, illetve sztrájkjuk miatt elbocsátott pedagógusokért szombat késő délután.

Mint a hvg.hu portálon megjelent, a Tanítanék mozgalom és a Tanárok a Tanárokért nevű csoport mellé csatlakozott a Pedagógus Egység, az Egységes Diákfront, a noÁr, a PDSZ és a PSZ is.

A PSZ felszólalója szerint az oktatási rendszert már csak a pedagógusok hivatástudata tartja életben. A PDSZ képviselője pedig az oktatást irányító belügyminisztert kárhoztatta azért, hogy petíciót átvenni nincs ideje, de tanárokat elbocsátani igen; a vidéken fenyegetett tanárok helyzete ráadásul nehezebb, mivel sok településen nincs másik iskola, mint ahol dolgozhatnak.

A PDSZ a demonstráción azt is javasolta, hogy jövő csütörtökön legyen általános sztrájk.

Az eseményen felszólaltak még diákok szülei is, a diákok pedig virrasztásos eseményeket jelentettek be, illetve ülősztrájkot december 9-re (ugyanezen a napon lehetséges egy köztelevízió elé vonulás is a Flórián térről). Egy diák azt is tudakolta, hogy a kedvezményezett helyzetbe hozott hittanárok miért fontosabbak a többi pedagógusoknál.

Egy tanár megköszönte Pintér Sándornak, hogy aktivizálta a diákságot, és azt üzente a belügyminiszternek, hogy ezt a generációt örökre elveszítette.

Két további felszólaló szerint az oktatás ügyének elengedésével a kormány csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy a boltokban nincs cukor, elzárták az uniós pénzcsapokat, a benzinkutakon pedig nem lehet tankolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×