eur:
379.18
usd:
348.98
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, jelenlegi főpolgármester a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest kulturális központban 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István: a fantomadó kezelhetetlen helyzeteket okozhat

A volt főpolgármester szerint számos konfliktust teremthet a most csak a Margitszigetre érvényes új fővárosi adó.

A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége által szerdán elfogadott úgynevezett fantomadó végeláthatatlan pereket eredményezhet Tarlós István szerint – írja a magyarnemzet.hu.

A volt főpolgármester úgy látja, sokkal szélesebb kört érinthet az új fővárosi sarc, ami még nehezebb helyzetbe hozhat vállalkozásokat. "Amiről most a városvezetők beszélnek, az tulajdonképpen értékalapú adó, ami eleve véleményes, de ki fogja megállapítani az értékeket, amelyek ráadásul állandóan változhatnak?" – nyilatkozta a portálnak Tarlós István annak kapcsán, hogy

a Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a fantomadóként is ismert új közterhet.

Szerinte az elképzelés, hogy a tulajdonossal becsültetik fel, kezelhetetlen, és ebből sok per keletkezhet. A korábbi főpolgármester szerint az új adónem, amit a főváros vet ki, és most még csak a Margitszigetre érvényes, számos kérdést nyitva hagy. Mint mondta, az adót a két szállodára akarják kivetni, hacsak a főpolgármester nem akarja a saját létesítményeit is adóztatni. Szintén kérdésként tette fel, mi lesz az irodaházakkal, sportcentrumokkal, egyes éttermekkel, szórakoztató centrumokkal, plázákkal, bennük a térhatású mozikkal, a külön kerületben lévő, de egy fenntartó által működtetett szállodákkal.

A lap azt írta, a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében jövő év januárjától adót vetnek ki az egymilliárd forintnál többet érő, magántulajdonú ingatlanokra a főváros kezelésében lévő Margitszigeten. A kötelezettség alapja az építmény korrigált forgalmi értéke lesz, mértéke pedig két százalék. A Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett javaslat is elismeri, hogy a szigeten található, „adótárgynak minősülő építmények” száma alacsony, a várható többletbevétel pedig nem lesz kiemelkedő.

Budapest jövőjéről, az energiaválság okozta intézkedésekről Karácsony Gergely főpolgármester korábban az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt:

Címlapról ajánljuk
Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bár Geert Wilders és a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) nyerte az előre hozott holland parlamenti választásokat, a súlyos ellentétek miatt nehéz lesz kormányt alakítania – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Sayfo Omar szerint akkora a társadalmi nyomás, hogy bármilyen koalíció is jön létre, valószínűleg rákényszerül arra, hogy szigorításokat vezessen be a bevándorláspolitikát illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma Németországban a külkeresekedelem októberi adatait publikálják, míg Amerikában a gyáripari megrendelések alakulása adhat képet a gazdaságról, elsősorban ezekre figyelhetnek majd a befektetők. Ami pedig a jelenlegi kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább a mérsékelt optimizmus lehet majd jellemző ma a nemzetközi piacokra, a határidős jegyzések állása alapján óvatos emelkedés jöhet Európában. Új történelmi csúcson van az arany árfolyama, miközben a kriptovaluták is raliznak ma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 4. 07:38
×
×
×
×