eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: OTP Bank

Csányi Sándor kihirdette: oktatási innovációs versenyt és díjat kezdeményez

Az OTP Fáy András Alapítvány ünnepségén Csányi Sándor díjat hirdetett az oktatási innovációk elismerésére és támogatására. Az eseményen beszédet mondott Varga Mihály pénzügyminiszter és Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Idén harminc éves OTP Fáy András Alapítvány – amelyet az OTP Bank a társadalom jövőtudatosságának fejlesztése, ezen belül kiemelten a pénzügyi és gazdasági ismeretek bővítése céljával hozott létre. Az alapítvány évente több mint húszezer diáknak tart ingyenes személyes jelenléti és digitális képzéseket – írja az OTP Bank közleményében.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az évforduló alkalmából megalapította a OTP Fáy Oktatási Innovációs Díjat, melyet évente hirdetnek meg három kategóriában:

  • általános iskola alsó tagozat,
  • általános iskola felső tagozat
  • gimnázium.

A díjazottak kiválasztását az oktatás és tudomány, az innováció és digitalizáció területén tevékenykedő szakértőkből álló zsűri végzi majd. Köztük van Polgár Judit sakkozó, Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, Csányi Péter, az OTP Bank digitális üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese, Érdi Péter agykutató, és Csejtei Ildikó, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője.

„Célunk elismerni, támogatni és népszerűsíteni az oktatási eszközök és módszertanok terén kiemelkedő gyakorlatokat és innovatív megoldásokat, amelyek pozitív hatással vannak a tanítás minőségére” – fogalmazott Csányi Sándor.

Az ünnepségen felszólalt Varga Mihály pénzügyminiszter,

aki méltatta az OTP Bank a fiatalok pénzügyi kompetenciáinak fejlesztése érdekében tett több évtizedes erőfeszítéseit: „egy társadalom jövőtudatosságának alapvető részét képezi a pénzügyi tudatosság. Minden olyan törekvés, amely ennek a fejlesztését célozza, egyben az emberek boldogulását, a mindennapokban történő sikeres helytállását támogatja".

Patai Mihály, az MNB alelnöke beszédében elmondta: „Elismeréssel figyeljük és támogatjuk az Alapítvány kiemelkedő szakmai munkáját, és nagyra értékeljük, hogy az OTP Bank lehetőséget nyújt egy ilyen szervezet működésére.”

Az Alapítvány alapítója és finanszírozója az OTP Bank, de a támogatói döntések meghozatalában független szaktekintélyek is részt vesznek. Az Alapítvány nyári táborokat, vetélkedőket is szervez, rendszeres résztvevője szakmai- és szabadidős rendezvényeknek. Az elmúlt időszakban elindult komplex digitális távoktatási programja e-learning tartalmakat, élő videós oktatási lehetőségeket és mobilapplikációt is kínál.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×