eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Young adult drinking beer while driving, she is going to a party.
Nyitókép: Matic Grmek/Getty Images

Átélhetjük az ittas vezetés szörnyű következményeit

A közúti balesetek 8 százalékát okozta ittas vezetés idén, azaz, az év minden napján legalább három karambol történt emiatt.

Wrong Side of the Road néven indított újabb edukációs programot a Diageo, aminek célja visszaszorítani az ittas vezetést. A kampány a drinkdriving.drinkiq.com oldalon keresztül érhető el, ahol az érdeklődők interaktív online beszélgetést folytathatnak olyan valós személyekkel, akik a múltban ittas vezetést követtek el, megismerve igaz történetüket. Egyikük például egy gyerekekkel teli pickup busszal ütközött, ami olyan döbbenetet okozott a számára, hogy az egész életét megváltoztatta – ismertette Ábrahám Gergely. Az oldalon összesen három történet ismerhető meg, amiket megelőzően kérdésekre kell válaszolni, hogy mit is gondolunk a témáról. A Diageo a videók megtekintetése után arra is kíváncsi, hogyan tetszett a program, illetve hogy mit tanultunk az esetekből.

Mint a világ vezető alkoholos italgyártó és -forgalmazó vállalata, a Diageo alapvető felelősségének érzi az ittas vezetés elleni kampányokat – hangsúlyozta a cég kelet-európai vállalati kapcsolatok igazgatója jelezve: a Wrong Side of the Road nevű kampány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács, illetve forgalmazótársuk, a Zwack Unicum Nyrt. támogatásával indult útjára áprilisban Magyarországon. Azóta több mint 4 ezren vettek részt a programban, ami jellemzően 5-10 percet vesz igénybe az online térben. Tehát egy kicsit több figyelmet igényel, mint egy hagyományos hirdetés a közösségi médiában, de remélhetően hatással tud lenni azokra, akik rátalálnak – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×