eur:
394.95
usd:
363.53
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Close up Asian man shows hand gestures it means interpreter appreciation isolated on white background. American sign language
Nyitókép: syahrir maulana/Getty Images

Vasárnap füldugót adnak a vásárláshoz az Auchanban

A siketek világnapján arra kérik a vásárlókat, hogy próbálják ki, milyen a hallás kikapcsolásával bevásárolni.

„Azzal az apró gesztussal, hogy füldugót használunk a vásárlás idejére, szolidaritást vállalunk a siket vagy nagyothalló társainkkal a világnap alkalmából. Azt is megtapasztalhatjuk, nincsen akadálya, hogy megértsük egymást, hiszen mindannyian egyformák vagyunk, legfeljebb más módon érzékeljük a világot és különböző jelrendszerrel kommunikálunk” – vallja az üzletlánc, amely civil partnerével, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) közösen szervezi az akciót.

A bejáratnál a vásárlók kapnak egy füldugót, akik ezt használva szimulálhatják azt az állapotot, hogy milyen lehet a hallás képességének hiányával élni és úgy intézni a leghétköznapibb ügyeket, mint például a bevásárlást. Természetesen az aktivitás gesztusértékű, amivel kifejezhetjük szolidaritásunkat a siket és nagyothalló társaink iránt – írja a hvg.hu.

A „csendes” vásárlás élményén kívül azt is megtapasztalhatják a vásárlók, hogy a vártnál is könnyebb utat találnunk egymáshoz, hiszen egy mosoly, egy kedves vagy segítő mozdulat mind azt bizonyítja, hogy egyformák vagyunk, még ha másként is érzékeljük a környezetünket vagy más eszközrendszerrel is kommunikálunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×