eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Energiaválság: intézménybezárásokra készül a budai kerület

Pokorni Zoltán polgármester előterjesztésében sorolja a legalább három hónapra becsukó nagy létesítményeket.

A Kutyapárt XII. kerületi szervezete posztolta ki elsőként annak az előterjesztésnek a lényegét, amiben Pokorni Zoltán polgármester felsorolja a Hegyvidéken január elsejétől várható takarékossági intézkedéseket.

A poszt:

Amit tehát bezárnak télire, az előterjesztés szerint várhatóan három hónapra:

  • MOM Kulturális Központ
  • Barabás-villa
  • Jókai Klub
  • Hegyvidék Galéria
  • Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény
  • Városmajori uszoda
  • MOM Sportközpont
  • Városmajori focipályák (egész pontosan nem fedik be őket)
  • Idősek nappali ellátását végző gondozási központok

A polgármester a jegyzővel együtt felülvizsgálja ezen felül a Polgármesteri Hivatal nyitvatartási rendjét és a home office lehetőségeit "a működési költségek racionalizálása érdekében" – írják.

A Kulturális Szalon és a Lóvasút sorsa Pokorni Zoltán szerint nem dőlt el, ezek esetleg nyitva maradhatnak “a működési költségek és a kihasználtság függvényében”.

A terv szerint este 8-kor lekapcsolják az Erzsébet-kilátó díszkivilágítását.

Az eddig létező, havi 8 ezer forintos fűtési támogatás helyett bevezethetik a “téli rezsitámogatást”, aminek az összege, ha megszavazzék, 13 ezer forint lehet.

Az előterjesztésből kiderül, hogy

a kerület intézményei idén összesen bruttó 126 millió 134 ezer forintot fizettek az elektromos áramért, de ez az összeg a jelenlegi információik és becslések szerint 12,4-szeresére, 1 milliárd 563 millió forintra emelkedik.

A gázdíjnál hasonló mértékű, 12,55-szörös a várható növekedés, 56 millióról ugrik 703 millióra.

Az önkormányzat a lapnak azt mondta, hogy csütörtökön ülésezik a képviselőtestület, és a napirenden az említett témában is szerepel előterjesztés. Ebben szerepel, hogy bölcsődét, óvodát, egészségügyi intézményt az önkormányzat nem zárat be, és elhalasztani tervezik az önkormányzati lakások bérleti díjának megemelését. A javaslatok között szerepel még egy „Energia Veszélyhelyzeti Működési Alap” és egy „Energia Veszélyhelyzeti Fejlesztési Alap” létrehozása is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×