eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapest, 2016. április 23. Az 1974-ben megnyitott Budapest Domus Áruház 2011-ben bezárt épülete, a háttérben a Kika lakberendezési áruház, a főváros XIII. kerületében, a Róbert Károly körúton. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Újra megnyit a legendás pesti áruházépület

Jórészt tizenegy éve üresen áll az óriás.

A 2012 óta helyi védettséget élvező angyalföldi DOMUS Áruház a hetvenes évek egyik legmegosztóbb budapesti épülete, hiszen a Lázár Antal és Reimholz Péter közös munkájaként, 1974-re megvalósult óriás felülről lefelé, fokozatosan visszaugratott lépcsőzetes homlokzatával, illetve kis üvegfelületeivel sokak szépségideáljától áll igen távol.

Egy dologban azonban az épületet nem kedvelők is egyetértenek: abban, hogy a 2011-ben bezárt legendás bútor- és lakberendezési áruház egykori épülete egész egyszerűen nem állhat üresen a város egy frekventált pontján – írja a 24.hu.

Pedig tizenegy éve jórészt épp ez történik, köszönhetően annak, hogy a Róbert Károly körút és a Lehel utca találkozásánál álló áruházépület a metrótól túl messze áll, parkolóhelyeket nem rejt, a felújítása pedig vélhetően túl magas összeget venne igénybe ahhoz, hogy az egész egy bérlő kezébe jutva, az utolsó négyzetcentiméterig újra megteljen élettel.

A közelmúltban az épület kisebb részei már hasznosultak, most azonban a teljes földszinti szekciója kap új erőre, hiszen az angyalföldi Diego áruház július 8-án ott nyitja meg újra a kapuit – derült ki annak közösségi oldaláról. A lap hozzáteszi, remélhetőleg ez nem csak az épület túlélési esélyeit növeli, de a következő években a további szintek kihasználtsága is nőni fog, sőt, egyszer talán a rég megérdemelt felújításra is sor kerülhet majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×