eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKV

Útszűkületek, sávlezárások a 3-as metró felújítása miatt Pesten

Több ütemben jár forgalmi változásokkal a kék metróvonal középső szakaszának felújítása.

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2022. április 11. - május 13. között több ütemben, a Váci út - Petneházy utca, Váci út - Róbert Károly körút és Üllői út - Szentkirályi utca csomópontokban - közölte a BKV.

A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan.

A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér útvonalra helyeződik át.

Első ütemben 2022. április 11 – 14. között:

  • A Váci út - Petneházy utca kereszteződésének környezetében sávszűkítés és sebességkorlátozás lesz érvényben.
  • A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződésnél egy rövid szakaszon megszűnik a szélső egyenesen haladó sáv forgalma.

A közlekedést előjelző táblák segítik.

A májusban átadásra kerülő állomásokról Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy ezek az utasok által látható és a számukra láthatatlan részek is megújulnak, még új dizájnt is kapnak. Akadálymentesek is lesznek a ferde lifteknek köszönhetően.

Látványtervek a három állomásról itt láthatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×