eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Zacher Gábor: napokon belül megugorhat itthon a fertőzöttek száma

Az ünnepi összejöveteleken terjedhetett az omikron variáns, de várhatóan nem okoz súlyosabb megbetegedést, és az oltások is hatásosak lehetnek – mondta az orvos.

Nem tudjuk, hogy a forgalomban lévő oltások mennyire tudják majd kicselezni az omikront, de bízhatunk abban, hogy nem okoz majd olyan súlyos megbetegedést, mint a delta variáns – erről beszélt a Portfolio tudósítása szerint Zacher Gábor toxikológus az RTL reggeli műsorában.

A szakember szerint egyelőre úgy tűnik, hogy az omikron nem okoz majd olyan súlyos megbetegedést, mint a delta variáns, és bizakodásra ad okot, hogy a Pfizer új oltóanyaga egészen előrehaladott állapotban van, és a különböző antitest-terápiák is hatásosnak bizonyulnak az omikronnal szemben, illetve a Pfizer és a Moderna szájon át szedhető gyógyszereit már engedélyezték néhány országban.

Az oltásnak is fontos szerepe marad a járvány elleni küzdelemben, a szakember arra is figyelmeztetett, hogy amíg lesznek alacsony átoltottságú helyek Ázsiában, Afrikában, addig új variánsok is megjelenhetnek.

"Nem mindegy, hogy valaki honnan indul el, egy makkegészséges háromszor oltott embernek is lehetnek panaszai, enyhe, közepesen súlyos tünetei a betegségtől, de kicsi az esélye, hogy kórházba, lélegeztetőre kerül vagy bele is hal. Viszont akinek – akár a koránál fogva – több alapbetegsége is van, esetleg elhízott vagy más rizikófaktorokkal rendelkezik, az hiába kapja meg a három oltást, magasabb kockázattal néz szembe a betegséggel" – mondta az orvos, és hozzátette: vízkereszt után néhány nappal láthatjuk meg, hogy mit okoztak a szilveszteri összejövetelek, bulik a járvány dinamikájában, sejthetően ekkor látszik majd meg a fertőzöttek számában a megugrás.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×