INFORÁDIÓ
2022. január 28. péntek
Karola, Károly

takarítás

fertőtlenítés

gőz

Makulátlan tisztaság gőztisztító segítségével (x)

Makulátlan tisztaság gőztisztító segítségével (x)

Támogatott tartalom

Az utóbbi időben egyre többet hallunk az elektromos gőztisztítókról. Ezek az eszközök azért olyan népszerűek, mert a gőznek köszönhetően, feloldják és megtisztítják még a legmocskosabb felületeket is. A készülék friss és makulátlanul tiszta végeredményt hagy maga után. A gőztisztító előnye abban rejlik, hogy a magas hőmérsékletnek és természetesen a gőznek köszönhetően, eltávolítja nemcsak a legdurvább szennyeződéseket, hanem az egészségre káros baktériumokat és a kellemetlen szagokat is.

A gőztisztító egy elektromos készülék, amely meleg vízzel működik. Az eszköz egy tartályt tartalmaz, amelyben a víz 100 Celsius-fok fölé melegszik fel. A padlótisztító fejéből távozik a gőz, és a ráhelyezett tisztítókendővel együtt végzi el a padlók tisztítását.

A gőztisztítót leginkább piszkos padlólapok tisztítására alkalmazzuk, de kitűnően megfelel különböző szőnyegek, kárpitok és matracok mosására és fertőtlenítésére is. Ha speciális tisztítófúvókákat is beszerzünk a készülékhez, akkor akár a sütő belsejét, a fűtőlemezt és egyéb háztartási készülékeket is meg tudunk tisztítani a rászáradt makacs szennyeződésektől. A gőztisztító legnagyobb előnye, hogy nincs szükség súrolásra és erős zsíroldókra sem, hiszen a magas hőmérséklet és a pára erejével a készülék ezt gond nélkül elvégzi. A mindennapi takarítást a padlókon és a szőnyegeket vegyszerek használata nélkül tehetjük meg, mindezt úgy, hogy a nemkívánatos mikroorganizmusoktól is meg tudunk szabadulni. Ez különösen ajánlott olyan háztartásokban, ahol kisgyermek van, vagy ahol a lakásban állat is tartózkodik, valamint az allergiára hajlamos személyeknek is nagy segítséget jelent. A készülék 99 százalékban elpusztítja a baktériumokat, a poratkát, a mikroszkopikus rovarokat. A speciális tartozéknak köszönhetően pedig a szőnyegekből, matracokból és kanapékból is kiirthatjuk ezeket a kellemetlen élőlényeket.

A készülék teljes mértékben vegyszermentesen működik, így családtagjaink egészségét sem veszélyeztetjük a különböző egészségre káros anyagokkal. Ez kisgyermekes családokban igen előnyös, hiszen a kisgyermekek gyakran játszanak a padlón. Ily módon nem érintkeznek vegyszerekkel, és teljesen higiénikus környezetben tartózkodhatnak.

A hagyományos padlótisztítás nagy hátránya, hogy felmosás után legalább fél óráig még vizes a felület. Ilyenkor szoktunk a családtagoknak szigorúan megtiltani, hogy belépjenek a helyiségbe, hiszen, ha összejárkálják a padlót, kezdhetjük elölről a felmosást. A gőztisztítóknál ez a veszély nem áll fenn, hiszen a magas hőmérsékletnek köszönhetően, nagyon rövid idő alatt száraz lesz a padló.

A készülék használata nagyon kényelmes, hiszen csak fel kell töltenünk a víztartályt, megnyomni az indítógombot, és már mehet is a tisztítás. Használat után pedig tisztítókendőt egyszerűen csak a mosógépben mossuk ki. Ha ilyen eszközt használunk, a vödröt, a felmosót és a vegyszereket el is felejthetjük, a megterhelő súrolásokról nem is beszélve. Az elektromos gőztisztítók meggyorsítják, leegyszerűsítik és hatékonyabbá is teszik a takarítást. A hagyományos tisztításnál ilyen mértékű fertőtlenítést és tisztítást nem tudunk elérni, hiszen a víz hamar kihűl, és hamar elveszíti fertőtlenítő hatását. Egy felmosás után pedig már vízcserére van szükség. A készülék pedig végig megtartja az optimális hőmérsékletet, így fertőtlenítő és tisztító hatását sem veszíti el.

A piacon már igen nagy a kínálat a gőztisztítók terén is. Számos típusú, árfekvésű darabbal találkozhatunk. Mindenképp érdemes alaposan körbejárni a témát, ha gőztisztító vásárlására szánjuk el magunkat.

(x)

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018