eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Látványos emelkedés kezdődött a hazai járványadatokban – grafikonok

Amellett, hogy egyre nagyobb ütemben növekszik az új fertőzöttek száma, egy hét alatt mintegy a duplájára nőtt a kórházban kezeltek és háromszorosára emelkedett a lélegeztetőgépes kezelésre szorulók száma.

Amint azt az Infostart is megírta, a múlt hétvégi 521 után az elmúlt három napban jóval több, 648 új fertőzöttet igazoltak. Már 198 ember van kórházban koronavírus-fertőzés miatt, és közülük már 23 embert kell lélegeztetni. A hullám felfutó szakaszában az elhunytak száma is emelkedésnek indult: a három nap alatt 9-en hunytak el – múlt hétvégén senki, de az augusztus 20-i hosszú hétvégés (négy napra vonatkozó!) adatokban is még csak 340 új fertőzött szerepelt és 6 elhunyt.

Az MTI által kiadott, augusztus 1-től felrajzolt grafikonon jól látszik a negyedik hullám beindulását jelző emelkedés. Ahol vízszintesen fut a grafikon, ott az összesített hétvégi esetszámokból számolt napi átlagot jelenti.

A napi esetek számának változása tavaly márciustól az Our World in Data oldalán – itt talán még szemléletesebben kirajzolódik, hogy elindult el az újabb esetszám-emelkedés és a 4. járványhullám.

Ami pedig a járvány beindulásának mértékét jelzi: az alsó térképen a kétheti mozgóátlag látszik, ezen Magyarország az utóbbi hetekben "sötétedett" be. (Aki csak az idei, nyár vége óta eltelt változások iránt érdeklődik, kattintson a térképek alatti csúszkát idén július közepére, augusztus elejére – ez nagyjából a megosztásgomb feletti sáv első harmadánál van.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×