eur:
394.38
usd:
363.07
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Facebook/Magyar Nemzeti Bank

Érdekes látvány az MNB páncéltermében

Egy kép erejéig most bárki leülhet a magyar aranytartalék kellős közepére körülnézni.

Látványos, 360 fokos képet osztott meg a Magyar Nemzeti Bank az aranytartalékról – aminek köszönhetően "körbeforgathatjuk" a fejünket és rácsodálkozhatunk a több mint 7500 aranyrúd látványára –, és egyúttal több érdekességet is posztolt a Facebook-oldalán.

Ilyen például, hogy az arany különlegesen magas 99,76 százalékos átlagos tisztaságú, de vannak 99,98%-os példányok is. Egy-egy rúd értéke a 220 millió forintot is meghaladhatja.

Az arany megbízhatóságát, stabilitását és elnyűhetetlenségét mutatja, hogy 85 éves, 1936-ban készült tömböket is felfedezhetünk a páncélteremben (ezeket New Yorkban öntötték).

Az aranytartalék között Argentínától Kanadáig, Svájctól egészen a távol-keletig számos ország akkreditált aranyöntödéjének cégérével találkozhatunk.

A 94,5 tonna nemzeti aranytartalék nagy része már acélládákban pihen, amelyek bal és jobb oldalon sorakoznak, de a felvételen így is tekintélyes mennyiségű arany látható. A mérlegelést és leltározást követően a most látható mennyiség is hasonló módon kerül elhelyezésre – írta a jegybank.

(Az alábbi képet egérrel, ujjal vagy az okostelefon mozgatásával lehet körbeforgatni.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Az uniós országok az európai mezőgazdasági lobbik nyomására megállapodásra jutottak arról, hogy korlátozásokat vezetnek be az ukrán mezőgazdasági termékek EU-n belüli értékesítésére. Ez a döntés, amelyet az uniós vezetők közelgő csúcstalálkozója előtt hoztak, várhatóan jelentős, évente több mint 1 milliárd eurós bevételkiesést jelent Ukrajnának, ami a baromfi-, tojás-, cukor- és búzaexportra is hatással lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×