INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

római-part

kiss lászló

óbuda-békásmegyer

Újra lehet majd fürödni a Dunában a Rómain

Újra lehet majd fürödni a Dunában a Rómain

Ezt Kiss László III. kerületi polgármester közölte az InfoRádióval. Közvécéket is telepítenek, és kulturált tisztálkodási lehetőséget is ígérnek.

Elkészült a Római-part jövőképe a helyiek és a Római-partot látogató budapestiek javaslatai alapján. A Fővárosi Önkormányzat, együttműködve Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával, kérdőívvel, közösségi tervezési eseményekkel segítette a közös vízió kialakítását – mondta az InfoRádióban Kiss László polgármester.

"Korábban egy nem mindenre kiterjedő vizsgálat folyt, amelyet a Főkert végzett 2019-et megelőzően, most azonban a főváros a kerülettel együtt próbálta a helyi jövőképet felfesteni.

Másfél hónap alatt körülbelül 4500-an töltötték ki a kérdőívet, ezt követően a változtatási tilalom fenntartása mellett a területre vonatkozó szabályok megalkotása fog megtörténni"

– vázolta Kiss László.

A civilekkel való kapcsolattartás célja – mint a polgármester rámutatott –, hogy kiderüljön, ugyanazt gondolja-e a kerület vezetése, mint az emberek. Most úgy látja, nagy vonalakban igen, példákat is mondott:

"Felmerült a területen való fürdőzés kérdése, ezt valamilyen módon igyekszünk megoldani, ezzel kapcsolatban már javaslattal is éltünk a főváros felé, szeretnénk, ha meg tudna valósulni ez. De hasonlóan érdekes kérdés a területen lévő vécék sorsa is; mi kezdeményeztük a fővárosnál, hogy legyenek közterületi vécék a területen, a kerület segítségével működő civil egyesület pont a napokban ki is helyezett toi-toi vécéket. A kerületi önkormányzat a Pénzügyőr SE-vel együttműködve közvetlenül a parton is bérel egy sporttelepet, amely idén fog megnyílni, és itt is lesz kulturált tisztálkodási lehetőség a kint tartózkodók számára."

Nyitókép: 1958. Magyarország, Budapest III. Római part, jobbra a Szentendrei-sziget. (Fortepan/Adományozó: Chuckyeager Tumblr)

Kapcsolódó hang

Római-parti közösségi tervezés - Kiss László
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018