eur:
392.82
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: 1958. Magyarország, Budapest III. Római part, jobbra a Szentendrei-sziget. (Fortepan/Adományozó: Chuckyeager Tumblr)

Újra lehet majd fürödni a Dunában a Rómain

Ezt Kiss László III. kerületi polgármester közölte az InfoRádióval. Közvécéket is telepítenek, és kulturált tisztálkodási lehetőséget is ígérnek.

Elkészült a Római-part jövőképe a helyiek és a Római-partot látogató budapestiek javaslatai alapján. A Fővárosi Önkormányzat, együttműködve Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával, kérdőívvel, közösségi tervezési eseményekkel segítette a közös vízió kialakítását – mondta az InfoRádióban Kiss László polgármester.

"Korábban egy nem mindenre kiterjedő vizsgálat folyt, amelyet a Főkert végzett 2019-et megelőzően, most azonban a főváros a kerülettel együtt próbálta a helyi jövőképet felfesteni.

Másfél hónap alatt körülbelül 4500-an töltötték ki a kérdőívet, ezt követően a változtatási tilalom fenntartása mellett a területre vonatkozó szabályok megalkotása fog megtörténni"

– vázolta Kiss László.

A civilekkel való kapcsolattartás célja – mint a polgármester rámutatott –, hogy kiderüljön, ugyanazt gondolja-e a kerület vezetése, mint az emberek. Most úgy látja, nagy vonalakban igen, példákat is mondott:

"Felmerült a területen való fürdőzés kérdése, ezt valamilyen módon igyekszünk megoldani, ezzel kapcsolatban már javaslattal is éltünk a főváros felé, szeretnénk, ha meg tudna valósulni ez. De hasonlóan érdekes kérdés a területen lévő vécék sorsa is; mi kezdeményeztük a fővárosnál, hogy legyenek közterületi vécék a területen, a kerület segítségével működő civil egyesület pont a napokban ki is helyezett toi-toi vécéket. A kerületi önkormányzat a Pénzügyőr SE-vel együttműködve közvetlenül a parton is bérel egy sporttelepet, amely idén fog megnyílni, és itt is lesz kulturált tisztálkodási lehetőség a kint tartózkodók számára."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×