eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje az MSZP kongresszusán, ahol a párt európai parlamenti (EP-) listájáról és választási programjáról döntenek a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Horváth Csaba elrendelte a zuglói bölcsődék bezárását

A rendkívüli szünetre április 1-e és 16-a között kerül sor, a járványhelyzet miatt.

A dolgozók és a kisgyermekek védelmében, valamint a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében április 1. és április 16. között rendkívüli szünetet rendelt el a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben Horváth Csaba polgármester, aki szerint a bölcsődéket azért kell átmenetileg bezárni, mert a járvány során ezekben az intézményekben is egyre több megbetegedés fordul elő, egyes tagintézményeket pedig már egyébként is többször is be kellett zárni.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 tagintézményéből egy jelenleg is zárva tart, a többi tagintézményben a beíratott 865 gyermekből 389 veszi igénybe az alapellátást. A rendkívüli zárás ideje alatt két ügyeletes bölcsőde, a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde (1141 Budapest, Mályva köz 12.) és a Móka-kacagás Bölcsőde (1142 Budapest, Róna park 5-9.) biztosítja azon kisgyermekek felügyeletét, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük.

Az intézkedést szakmai véleményekre alapozva Szabó Rebeka alpolgármester kezdeményezte.

Zugló polgármestere közleményében hozzáteszi: megkésett, de helyes döntésnek tartják, hogy a kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött. És elvárják, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt. A zuglóiaktól pedig továbbra is azt kérik, hogy maguk és mások élete, egészsége védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat, illetve aki teheti, maradjon otthon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×