INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

budapest

fővárosi önkormányzat

patkányirtás

Döntött a főváros a patkárnyirtásról

Döntött a főváros a patkárnyirtásról

Infostart

Az RNBH Konzorcium végzi a következő két évben is a patkányirtást Budapesten, de teljesen más követelményeknek kell megfelelnie.

Magasabb összeget költ a főváros 2021-22-ben a patkánymentes Budapest fenntartására, és ezért olyan irtást vár el a nyertes cégtől, amely megfelel Budapest jelenlegi, XXI. századi elvárásainak és egyfajta proaktív irtási szisztémát alakít ki – közölte a fővárosi önkormányzat.

Az új szerződés szerint Budapest teljes területére ki kell terjeszteni a tevékenységet, a gócpontokat pedig – szemben a korábbi szerződéssel – ezúttal már pontosan és ellenőrizhetően határozta meg a főváros.

Az április és november közötti elszaporodás szempontjából veszélyes időszakban nagyobb intenzitással folyik a kártevőmentesítés a legveszélyeztetettebb területeken. A főváros határozza meg azt a 20 kiemelt csomópontot, ahol mintegy 700 helyen folyamatos méregmező fenntartása szükséges.

A patkányészleléssel kapcsolatos bejelentések ezután a fővároshoz futnak be, nem az irtást végző céghez. Így minden bejelentésről tud a főváros, és városgondnokok segítségével maga is ellenőrizni tudja a fertőzöttséget, ezáltal a vállalkozó munkáját. Megmarad az NNK bevonása is az ellenőrzésekbe.

A szolgáltatás alapdíja két évre bruttó 899,2 millió forint.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018