eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Az ország karácsonyfája díszkivilágításban a budapesti Kossuth téren 2020. november 28-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Falus András: Maszkban, szabadtéren karácsonyozzunk csak szeretteinkkel!

Az immunológus ugyanazt javasolja, amit a nagy nemzetközi szervezetek is: idén karácsonykor ne a nappaliban felállított fa körül gyűljünk össze nagycsaládunkkal.

Magánemberként megérti Falus András immunológus, hogy mindenki nagycsaládja körében töltené legszívesebben a karácsonyt, szakemberként viszont azt javasolja: annak érdekében, hogy húsvétunk lehessen jövőre, mondjunk le a közös ünneplésről idén decemberben.

Az immunológus mindenkit lebeszél arról, hogy közös étkezésre vagy akár csak ajándékátadásra találkozzon távolabb élő szeretteivel: egy közös séta elképzelhető szabadtéren, erre is inkább az erdőket, réteket ajánlja a szakember. Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a hangos beszéd, az ének is veszélyes lehet most maszk nélkül. Az éjféli miséket csak nagy távolságtartás és óvatosság esetén véli megrendezhetőnek.

"Én mindenkit a lehető legnagyobb óvatosságra szeretnék figyelmeztetni. A járványügyi adatokban most tapasztalt plató talán azt jelenti, hogy a növekedésnek vége, de nem azt, hogy az nem térhet vissza" - fogalmazott Falus András az InfoRádióban.

"Március-áprilisban voltunk pánikban Magyarországon, pedig most kellene igazán. A félelem érzése most sokkal indokoltabb, mint tavasszal volt" - tette hozzá.

Falus tanácsaihoz hasonló ajánlásokat készített az amerikai járványügyi hatóság, a CDC is a közelgő ünnepekre: a nagycsalád meghívását csak virtuális formában ajánlják, személyes jelenléttel csak az egy háztartásban élőknek javasolják az ünneplést. Külön figyelmeztetnek arra, hogy

a kollégiumból hazatérők nem együtt élő családtagok,

ezáltal veszélyt jelenthetnek a megfertőződés szempontjából. Utazás közben is megvan a koronavírussal történő megfertőződés esélye, és ha olyanokkal találkozunk, akikről nem tudjuk, mennyire viselkedtek elővigyázatosan az elmúlt időszakban, még nagyobb veszélynek tesszük ki magunkat. Aki mégis összejövetelt tart, azt arra biztatják, kevés embert hívjon meg és tőlük is kérjen maszkviselést, tartsanak távolságot, gyakran szellőztessenek, senki ne beszéljen nagyon hangosan és ne is énekeljenek.

A WHO szintén arra biztatja azokat, akik esetleg nagycsaládi körben töltött karácsony mellett voksolnak, hogy viseljenek maszkot, ne gyűljenek össze sokan és lehetőleg kültéren találkozzanak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×