eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az új koronavírussal fertőzött betegek kezelését végző intenzív osztály munkatársa a prágai Általános Egyetemi Kórházban 2020. április 7-én.
Nyitókép: Petr David Josek

A mai napig küszködik a koronavírussal a 17. igazolt magyar beteg

A 41 éves Tamás még márciusban kapta el a kórt, több mint tíz napig lebegett élet és halál között.

Tamás kálváriája a koronavírus miatt több mint nyolc hónapja tart. Március 12-én, amikor kiderült, hogy elkapta, mentővel vitték Nyíregyházáról Budapestre, mert az állapota olyannyira romlani kezdett.

„Ha minden igaz, én vagyok a 17. igazolt beteg. Több mint egy hét után egyik pillanatról a másikra világossá vált, intenzív osztályra kerülök. Mivel a Szent László intenzív osztálya addigra telítődött, átvittek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Ekkor már folyamatosan fulladtam, levert a víz, szédültem” – idézte föl a Borsnak.

A férfi másnap lélegezetetőgépre került. Az altatás időszakából csak arra emlékszik, hogy rettenetes rémálmai voltak. Egyszer az is megesett, hogy emiatt kitépte magából a csöveket.

Az orvosok a családjának azt mondták, nem fogja túlélni.

Tamás 11 napig volt gépen, és elmondása szerint

egy hét kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a tudata.

Végül április 24-én engedték ki a kórházból, és bár azóta már több mint fél év telt el, még mindig csúnyán köhög. „Sajnos szövődmények is felléptek. Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról – sorolta a gépészmérnökként dolgozó férfi, aki most is táppénzen van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×