eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: lechnerkozpont.hu

Lebontják a Műegyetem két ikonikus épületét

Kell a hely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központjának.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központját az intézmény két, a budapesti városképet is meghatározó épületének a helyén tervezik megépíteni – írja a 24.hu.

A tervek szerint 2023-ra elkészülő, egyelőre látványterveken sem látható új központ kedvéért a BME V2 jelű egykori oktatási épületének, illetve a Goldmann György téri menzának kell eltűnnie. Mindkettőt a BME 1967-ben bekövetkezett bővítése hívta életre, ekkor csatolták a műegyetemhez az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetemet, melynek eredményeként a következő tizenöt évben tizenegy új oktatási és néhány egyéb célú épületet emeltek a Petőfi és Szabadság híd közti területen.

Az 1969-ben elkészült V2-ben 1980-ra az ablakok tönkrementek, 1990-ben pedig a V2 teljes homlokzatának cseréjére is szükség lett volna a korrózió miatt, de az épületet végül 2012-ben bezárták, a tanszékeket átköltöztették az Infoparkban időközben elkészült a Q épületbe. Mindez azonban nem jelentette azt, hogy az épületet az első pillanattól kezdve le akarták volna bontani.

A Goldmann-menza tervezését 1975-ben kezdték meg, de a napi háromezer adag kiadására szánt, egyszerre hatszáz diákot befogadni képes modern óriásban a diákok csak 1983. január 10-től sorakozhattak fel.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×