eur:
395.15
usd:
364.38
bux:
65503.44
2024. március 19. kedd Bánk, József

Szigorítja a kormány a belépést Magyarországra, itthon nem tart indokoltnak további korlátozásokat - a nap hírei

19 sérültje van a Balaton parti országúti kerékpárversenyen történt balesetnek. Rekordmértékben emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az utóbbi 24 órában.

Szigorítja a határellenőrzést Magyarországon a kormány, de itthon nem tartja indokoltnak további korlátozások bevezetését - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely közölte: az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy a külföldi országokat vörös, sárga és zöld kategóriába sorolja a járványhelyzet súlyossága alapján. Külön szabályok vonatkoznak a magyar állampolgárokra és hozzátartozóikra, illetve a nem magyarokra. Szerdánként a kabinet rendszeresen felülvizsgálja a listát. Kitért arra is, hogy a következő kormányülésén dönt a kormány az augusztus 20-i ünnepségek megrendezéséről. (Összefoglaló cikkeink: Gulyás Gergely bejelentése, a magyarokra vonatkozó részletes szabályok, a kivételek, az utazókat érintő legfőbb tudnivalók.)

Öttel, 4234-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Nincs újabb elhunyt, a halálos áldozatok száma változatlanul 595. Az aktív fertőzöttek száma 603. A betegségből 3036-an már meggyógyultak.

Rekordmértékben, több mint 230 ezerrel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az utóbbi 24 órában - közölte az Egészségügyi Világszervezet. A legtöbb új fertőzöttet az Egyesült Államokból, Brazíliából, Indiából és Dél-Afrikából jelentették.

Átfogó jogszabály-módosítási csomagot tart szükségesnek a pedofil bűncselekmények megelőzéséért a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté a Kossuth Rádióban - a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettéről azt mondta: az ügy rávilágított arra, hogy a jelenlegi szabályozás nem mindig megfelelő, illetve elég nagy a bírói mérlegelés lehetősége. Kocsis Máté szerint körülbelül egytucat jogszabályban lehet módosítás.

Tömeges bukás történt a Balaton-parti 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárversenyen, mintegy 50 résztvevő esett el. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben 19-en sérültek meg. A velo.hu kerékpáros portál közösségi oldalán az alapító Szilasi László azt írta, hogy a nagyjából 200 fős mezőnyben történt a baleset az első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti lejtmenetben, majdnem 70 kilométer/órás sebességnél.

Még péntekig nyújthatók be a koronavírus miatti speciális méltányossági kérelmek az adóhivatalhoz. Az adóügyekért felelős államtitkár megismételte: a koronavírus-járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. Izer Norbert hozzátette: minden adózónak, illetékmentes a kérelem. A 12 havi részletfizetés vagy a hat havi fizetési halasztás mindegyik adófajtára kérhető, pótlékmentes és ötmillió forintos tartozásig vehető igénybe.

Újabb tüntetés volt Belgrádban a parlament épületénél, ahol a megmozdulás résztvevői Aleksandar Vucic államfő politikája ellen tiltakoztak. A szombat esti megmozdulás békésebb volt az előző napinál, amikor emberek ezrei erővel próbáltak meg behatolni a törvényhozás épületébe, kövekkel és már tárgyakkal dobálták meg a rendfenntartó erőket.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó. 76 éves korában érte a halál. Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja volt. A válogatottban 1967 és 1973 között 37 alkalommal lépett pályára, olimpiai aranyérme mellett 1972-ben a müncheni ötkarikás játékokon ezüstérmet nyert. 1966 és 1969 között a Ferencváros, 1971 és 1977 között a Budapest Honvéd színeiben játszott.

Csekély előnnyel vezet Andrzej Duda a lengyel elnökválasztás második fordulójában. A szavazás lezárta utáni első exit poll felmérések szerint a szavazatok 50,4 százalékát szerezte meg kihívójával, Trzaskowskival szemben, aki a voksok 49,6 százalékát tudhatja magáénak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×