eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Rottweiler kutya a kennelében a Kutyavezetők és szolgálati kutyák VIII. országos versenye nyitónapján Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2018.  szeptember 25-én. A háromnapos rendezvényen a büntetés-végrehajtási intézetek mellett a társ rendvédelmi szervek, valamint a visegrádi négyek országainak csapatai is részt vesznek.
Nyitókép: Rottweiler kutya a kennelében a Kutyavezetők és szolgálati kutyák VIII. országos versenye nyitónapján Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2018. szeptember 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Rég várt szigor jöhet az állatkínzás szankcionálásában

Az ellenzéki pártok évek óta követelik, de eddig nem jártak sikerrel, most azonban fordulhat a kocka.

„Azt szeretném, hogy legyen végre egy bíró, aki letöltendő börtönt szab ki egy állatkínzóra, mert az már valóban elrettentő, visszatartó erőt jelentő büntetés lenne” – mondta a Népszavának Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: a Fidesz ennek érdekében több részletben tervezi szigorítani az állatok védelmére hozott és az állatkínzást szankcionáló szabályokat az idén.

A szigorítást évek óta követelik ellenzéki pártok, de eddig nem jártak sikerrel, annak ellenére sem, hogy a kormány nem egyszer ígéretet tett az állatkínzókra kiróható büntetési tételek emelésére.

Mint ismert, Budai Gyula és képviselőtársai a közelmúltban benyújtotta a parlamentnek a petárdázást bűncselekménnyé nyilvánító törvényjavaslatát is. Ezzel kapcsolatban a lapnak kifejtette: az egy civil kezdeményezést karolt fel és mindez nem csak az állatok védelméről, hanem a családokról, az idősekről is szól. Többek között a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületével és a Fiatal Családosok Klubjával is tárgyaltak, mielőtt benyújtották a javaslatot.

A további törvénymódosítások őszre várhatók, a képviselő szerint azt tervezik, hogy szigorítják az állatkínzásért járó szankciókat és az állatviadalok elleni hatékonyabb fellépést is ösztönöznék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×