eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épülete a Dugonics tér 13-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Beismerte a Szegedi Tudományegyetem rektora, hogy betegen praktizált

Rovó László közleményben ismerte el, valóban nem vonult önkéntes karanténba, miután hazatért ausztriai üdülése után.

Közleményben tudatta Rovó László orvos, a Szegedi Tudományegyetem rektora, hogy a szombaton napvilágot híreknek megfelelően valóban koronavírus-fertőzött lett ő is. Ausztriában síelt, és amikor hazaért, karantén helyett bement dolgozni. Rovó László a hvg.hu által közölt közleményében arra hivatkozik, hogy üdülése dél-tiroli helyszíne "előzetes tájékozódásom alapján nem tartozott a koronavírus által veszélyeztetett területek közé, és ezt számos forrás megerősítette számomra".

A rektor arra hivatkozik, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkező, gyakorló orvos, és téli üdülése alatt nem tapasztalt olyan jelet sem magán, sem a környezetében, amely akár a legkisebb gyanúra is okot adhatott volna a vírusfertőzöttséggel kapcsolatban. Szerinte az sem bizonyítható, hogy a koronavírust külföldön kapta el, mert lehet, hogy Szegeden fertőződött meg, hiszen fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerül kapcsolatba felső légúti fertőzésekkel.

A hírek arról is szóltak, hogy betegen még műtött is a klinikán, de Rovó László azt írta, orvosi munkája steril körülmények között, a legszigorúbb egészségügyi protokoll szerint zajlott, így szerinte kizárt, hogy akármelyik pácienst fertőzésveszélynek tette volna ki.

Azt is hozzátette, hogy miután észlelte magán a betegséget, megtette a szükséges óvintézkedéseket, és mostanáig nem találtak pozitív mintát a környezetében, sőt ő is már tünetmentes. Szegeden is van néhány pozitív eset, de ezek tőle teljesen függetlenek, mert velük semmilyen kapcsolatban nem állt.

A szegedi rektor fertőzöttségét Müller Cecília országos tisztifőorvos is megerősítette az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján. Elvégezte a járványügyi szolgálat a kontaktkutatásokat, már több mint 120 mintavétel történt, az érintettek házi karanténban vannak, de a vizsgálat még zajlik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×