eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Klímagondok: nem ért egyet a Semmelweis Egyetem és a dolgozók

Cáfolták a Semmelweis Egyetem dolgozói az intézmény közleményét, amelyik szerint nincsenek gondok a műtők klímaberendezésével. Az alkalmazottak név nélküli levélben fogalmazták meg álláspontjukat.

Nem működik a klíma a Semmelweis Egyetem több klinikáján, emiatt gyakran hőségben műtenek az orvosok, és egy alkalmazott a Kútvölgyi klinikai tömbben rosszul is lett – számolt be még szerdán a Magyar Hang. A lap úgy értesült, hogy az intézményben évek óta nem funkcionál megfelelően a hűtőberendezés, és hasonló a helyzet az egyetem több másik klinikáján is, a többi között az 1-es számú Sebészeti, az 1-es és a 2-es számú Szülészeti és Nőgyógyászati, és az Urológiai Klinikán. Annak ellenére, hogy a műtőket több esetben mobilklímával szerelték fel, a levegő cseréje nem biztosított, így

nő a fertőzésveszély

– jegyzik meg.

A Semmelweis Egyetem erre közleményben reagált, amelyet az InfoRádióhoz is eljuttatott. Az intézmény beismerte, hogy a nagy nyári meleg a klinikák klímaberendezéseit is próbára teszi, de zajlik a meglévő eszközök korszerűsítése és új légkondicionáló-berendezéseket beszerezése.

Az intézmény betartja a legszigorúbb munkahelyi előírásokat, az illetékes hatóság pedig rendszeres ellenőrzést tart

– hangsúlyozza a közlemény.

Hozzáteszik, hogy a Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő II-es Számú Sebészeti Klinika igazgatója nem értesült hőség miatti rosszullétről, a klinika folyadékhűtőjét az intézmény korábban már megjavíttatta, és folyamatban van a jelenlegi hibák kiküszöbölése.

Ez után a dolgozók cáfolták az intézmény reakcióját. A Magyar Hanghoz eljuttatott név nélküli levél szerint a klímaberendezésekkel kapcsolatos probléma nem új keletű, hanem bizonyos helyeken 3-4, máshol 8-10 éve jelen van. A karbantartásról csak ígéreteket lehet hallani, de enyhülést a műtő hőmérsékletében csak az ősz, vagy egy markáns hidegfront hoz – fogalmaztak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×