eur:
394.33
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Mentők a Duna-parton, a Pesti vigadónál 2019. május 29-én. Az éjszaka felborult egy hajó a Parlamentnél.
Nyitókép: Mentők a Duna-parton, a Pesti vigadónál 2019. május 29-én. Az éjszaka felborult egy hajó a Parlamentnél. MTI/Mihádák Zoltán

Hajóbaleset: rémtörténeteket mesélnek a túlélők

Volt, akit az mentett meg, hogy a mentőöv közelében állt, más még el tudott úszni egy közeli hajóig. Borzalmas élményekről számolnak be a dunai hajóbaleset túlélői.

A koreai sajtó munkatársai már megérkeztek Budapestre, és beszéltek a dunai hajóbaleset több túlélőjével is. A Chosun című lap tudósítása szerint négy utast már csütörtök reggel kiengedtek a kórházból, és egy szállodában próbálják feldolgozni a történteket.

Az egyik 31 éves férfi, akiről azt írták, véresre sírta a szemét, és időnként zavartan mered a hotel előterének mennyezetére, a baleset idején éppen a fedélzeten készített fényképeket. Úgy emlékszik, legalább húszan voltak kint a levegőn, a többiek lent a kabinban. Már a sétahajózás vége felé jártak, amikor megtörtént a baleset.

"Egy hatalmas hajót láttam közeledni, de meg sem fordult a fejemben, hogy nekünk jön"

- mondta a férfi.

"Az ütközés után a hajónk pillanatok alatt elsüllyedt.

Aki a fedélzeten volt, azonnal a vízbe zuhant, aki a kabinban, ki sem jutott már"

- mondta egy másik, 32 éves túlélő.

Az előbbi azt mondta, azért menekült meg, mert épp egy mentőöv mellett állt, és az utolsó erejével még éppen bele tudott kapaszkodni. A vízben még a mentőöv zsinórját oda tudta dobni egy társának is, így mindketten megmenekültek, de iszonyatos élményként számoltak be arról, ahogy

látták az emberek fejét fel-felbukkanni még a vízben. "A víz sodrása olyan erős volt, hogy a mentőegységek nem tudtak a sodródó emberek közelébe jutni"

- állította a 31 éves férfi.

Egy másik, 60 éves férfi úszni kezdett, és egy közeli hajó legénysége mentette ki a vízből. "Először kicsúszott a kezem, és elsodródtam, de kibírtam, amíg odajöttek értem" - mondta, és úgy látta, kaotikus volt a mentés, csak azokat tudták összegyűjteni, akik a mentőövekbe kapaszkodtak, vagy gyorsan egy másik hajóra jutottak.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×